måndag 26 januari 2015

Min födelsedagspresent till mig själv är äntligen här!

Efter nästan 3 månaders väntan. Jag har varit i Lengerich idag. Om ni har bra minne vet ni vad det betyder :). Det var också premiär på att använda en Cambio bil. Funkade super. Bokade via internet förra veckan och idag var det bara att ta spårvagnen dit (de har flera stationer i Bremen tyvärr ingen nära där jag bor, närmaste är 5 km bort). I alla fall, väl där håller man sitt kort framför en apparat. slår in kod och så öppnas en dörr och där innanför hänger nycklarna. Maskinen släpper bara ifrån sig den nyckelknippan till bilen man bokat.

Wonder som 16 g bäbis
Sen är det bara att köra. När man kommer tillbaka hänger man in nycklarna igen och om ett par dagar dras summan vad det kostat från mitt bankkonto automatiskt. 12 Euro får jag betala för timmarna jag hade den och sen tillkommer ett kilometerpris. Men ingen kostnad för drivmedel, är inräknat i km-priset.

Hur som helst, i Lengerich väntade Claudia och lilla Wonder. Wonder är född i slutet av oktober (runt 22:a tror dom) och kom med mamma och syskon till HHN 21 november. Då vägde hon ynka 16 gram (som jämförelse väger lilla Musen 50 gram och hon är liten!) och det var länge oklart om hon skulle överleva. Men det gjorde hon och även om hon är hälften så stor som sina syskon så har hon nu äntligen nått 80 gram som är den "magiska" vikten för att få flytta vidare.

Här med dubblet så stora syrran i bakgrunden


Nu väger hon över 80g men är ändå liten
Wonder bor i Kassandras gamla bur och har än så länge bara kollat in halva, sen försvann hon ner i spånet. Men jag hämtade ju henne tidigt så hon sover säkert. Jag hoppas hon kommer fram lite mer ikväll innan jag går och lägger mig.

Jag bokade henne 24 november så därför kallar jag henne min födelsedagspresent!

Inga kommentarer: