onsdag 30 april 2008

Stams Maturaball 2008

Tänkte börja med att berätta vilka som var där, ja av dom som jag känner till då. Två kombinerare nämligen Dominik och Tomaz, där den senare tyvärr blonderat håret, yhhh han som var så fin mörkhårig, nu såg han bara konstig ut. Bland backhopparna var många många där. Fetti, Basti, Kike, Thuri, Thomi, Schlieri, Mario, Lacky, Artl, Nico, Poppi, Andi, Dav och Flo. I stort sett hela B-laget med andra ord. Vi saknade bara Balthas och Roli.

Vi som Dominik då så snällt bjudit in var Steffi, Betti, Bine, Vicky och jag.



Så and off it goes:
Vickan och jag började göra iordning oss i god tid men lyckades ändå få tidsbrist. När Steffi hörde av sig strax innan åtta och sa att hon var klar fick vi bråttom. Halv nio hade vi bestämt att vi skulle träffa dom utanför Steffis ställe och ta en taxi till Hall-in-Tirol som ligger ca 1,5 mil utanför Innsbruck. Det blev stress stress stress men vi fick skjuts av Vickys medboende Wesi och 1 minut innan taxin kom stod vi utanför Steffis ställe där Bine och Betti också stod och var klara. Hoppade in i taxin och lätt nervösa (iaf var jag och Vicky det) så åkte vi mot Kurhaus.


Väl inne så sprang vi på Artl det första vi gjorde och wow har han blivit het eller?! Jag har iof alltid tyckt han varit småsöt och han har fina ögon men den killen passade mycket bra i svart kostym och tillstylat hår. Kunde han bara skippa sitt fula hakskägg så.... ;).


När vi lämnat in ytterkläder gick vi upp en våning och gick ett varv innan vi beställde varsinn drink i baren på diskot. Klockan 21.00 skulle öppningsdansen vara så vi gick nästan direkt till stora balsalen och gick upp en våning så vi såg allt ovanifrån. Avslutningsklasserna dansade en Polynesisk dans. Under den dansen fick Vicky syn på Schlieri nere bland publiken så då visste vi han hade anlänt. När dansen var slut så gick vi åter mot diskot men på väg dit fångade mitt öga in något intressant längre bort i korridoren så jag dröjde mig kvar utanför ett tag och jodå jag hade sett rätt. Lacky var på plats han med. Gick sedan in och anslöt till de andra och även han gick in där och gick runt och hälsade på folk han kände. Vicky försökte prata med mig men efter ett tag undrade hon varför jag tittade förbi henne hela tiden. Var då tvungen berätta vem som stod där bakom henne och upptog min uppmärksamhet.



Jag blev ivägskickad som spejare emellanåt för att kolla var Mario och Schlieri höll hus "för de känner inte igen dig". Jag börjar faktiskt misstänka de gör det. Dels för att Schlieri faktiskt vid några tillfällen till och med hälsat på mig i backen och Mario såg mig ju på hotellet på JVM hela tiden. Visst de har inte en susning om vem jag är eller vad jag heter men att jag och Vickan "hör ihop" bör de listat ut om de inte är helt bakom flötet...hahahaha. Jaja hur som helst hade jag inget emot det, visst kan jag gå runt och titta (och höll på så sätt samtidigt lite koll på var Lacky befann sig också).



Efter någon timme där inne så ville vi röra på oss så jag och Vicky lämnade de andra där och tog ett varv runt Kurhaus, passade på gå på toa och sånt. När vi kommer upp på andra våningen så står Basti och pratar med Lacky utanför balsalen så Vicky säger att hon måste hälsa på honom. Så vi går dit och hon hälsar på båda, men Basti tar sin tjej och går efter det så kvar blir vi tre, helt själva med inte en enda människa på flera meters närhet (vilket var väldigt ovanligt denna kväll, men över 700 personer på plats). Alltså mer perfekta förhållanden kan man inte få. Efter några inledande fraser dom två emellan så presenterar Vicky mig för Lacky och försöker få in mig i samtalet men jag var 1. för nykter, 2. för feg för att prata med denna underbara varelse, så jag ställer mig kanske 1 meter ifrån och försöker "tjuvlyssna" på vad han säger. Då kommer Mario gående (Lacky står med ryggen mot honom och ser honom inte men det gör Vicky), Vicky stoppar honom kort och frågar om allt är okej, han stannar inte utan säger bara ja och går vidare. Lacky skakar på huvudet och ler och säger bry dig inte om honom. Så Vicky berättar för Lacky om JVM i Zako och försöker då igen få med mig i samtalet men tja jo jag svarar ju på det hon säger till mig men så mycket mer tillför jag nog inte.... Efter någon minut kommer Mario tillbaka igen från andra hållet så denna gången är det Vicky som står med ryggen mot honom. Han tränger sig in mellan Lacky och Vicky och hälsar på Lacky genom att ta honom i hand, säger några korta ord sen går han. Lacky ser bara lätt förvånad ut och berättar att de normalt aldrig pratar med varandra och säger så där gjorde han bara för att retas, vi får också veta att ingen i laget tycker om honom (alltså hade jag rätt eller hade jag rätt då!!).



Jag står hela tiden lite vid sidan om och då försöker Vicky igen få dit mig och med så hon kommer på vi ska ta kort. Så Lacky tar ett steg mot mig och så tar vi kortet och sen tar jag ett kort på dom två men igen så går jag det där steget därifrån igen och står en bit ifrån och lyssnar och tittar på folket där nere. Så kommer Bine fram till mig och frågar vem Vicky pratar med. Lacky säger jag Va vem?! Lacky! Ja men vad heter han egentligen. Daniel Lackner! säger jag och då säger hon. Men varför pratar hon med honom?. Jo för att jag gillar honom. Bine tittar på mig och säger; Men han är ju ful...han har så smalt ansikte och stor näsa! Men jag gillar Bine ändå.... mig stör det inte att inte så många tycker som mig :o). I alla fall så vill Bine gå ner och köpa lotter och eftersom Lacky och Vicky fortfarande står och pratar (var nog den av alla backhoppare hon pratade längst med) så sa jag till Vicky att vi går ner en kort sväng. Bine och jag går ner och köper lotter och när jag kommer upp igen är Lacky och Vicky inte kvar så jag går en runda och hittar på Vicky och får mig en utskällning som heter duga för att jag gjorde som jag gjorde. Jo tack jag veeet jag är blåst och som inte gjorde mer. Men tyvärr modet svek big time så här första gången jag fick träffa honom.

Vi går in på diskot där Vicky finaly för ett bra tillfälle att hälsa på Schlieri. Innan hade vi bara sett honom på håll eller när han stod med sin flickvän eller med en massa kompisar. Men nu stod han själv vid baren och bara en kille till. Så jag tar hennes champangeglas och säger gå och beställ dig en drink nu och puttar iväg henne (jag är inte den enda som är feg även om hon inte var lika feg som mig så det så!!). Väl vid baren så tar Schlieri tag i henne och drar henne förbi killen som stod mellan dom och hälsar SMACK! en puss på munnen! Wooops..... säger flickvännen om det då?!?!



Vicky kommer tillbaka helt i det blå (tacka för det med en sådan hälsning!). Vi dansar lite och både Schlieri och Mario är bakom mig och Vicky puttar mig hela tiden bakåt så jag flera gånger puttar till dom så till slut får jag säga till henne att sluta putta mig på Schlieri hela tiden annars kommer han tro det är jag som stöter på honom...hahaha.



Klockan börjar närma sig midnatt och det är dags för underhållningen så vi går till balsalen igen. Avslutningsklasserna bjuder oss på en variant av Tur i kärlek och vi har nöjet se Artl i rosa ballerina kjol och Dav som tirolerdansare och Dominik som danskung. Hejdlöst roligt!! Efter uppträdandet så följer några timmar dans till livebandet eller på diskot samt mingel och hälsa på de andra hopparna vi inte tidigare sagt hej till. Inget större händer väl mer än att vid mer en ett tillfälle är Schlieri bakom oss när vi vänder oss om och att jag ser Lacky gå omkring själv en del och prata lite här och där med folk han passerar. Efter ett tag ser jag Lacky sitta på bordet nere vid lotteriet och sälja lotter (bredvid den bruden som han sedan gick ifrån stället med hand i hand men än hade de inte börjat ta på varandra) så jag letar på Vicky och säger vi måste gå ner och köpa lotter, nu är jag mycket modigare och lite fullare (hör ju ihop då) så jag vill gå ner och prata med honom fast inte själv...där går gränsen. Vet inte varför men det tar ett tag innan vi kommer iväg och då är han borta igen. Vem vet hur kvällen gått om vi hunnit fånga honom i tid där. Men ödet var inte med mig helt denna kvällen.



Vi går istället in i balsalen då livebandet spelar bra musik och vi har tur. Efter två låtar så börjar bandet ropa på Artl och ska ha upp honom på scenen och vi får höra en låt med Artl som gitarrist. Han var bra!! Även denna gång står Schlieri precis bakom oss när vi vänder oss om efter låten och ska gå därifrån. Men okej denna gång var det inte så konstigt, han visste säkert Artl skulle spela. Och jag säger inte han följde efter oss det kan ha varit rena sammanträffanden alltihopa men det var så ofta liksom. Dessutom nonchalerade han sin flickvän nästan hela kvällen och betedde sig komiskt tyckte jag.



Stackars Mario såg jag också flera gånger och alla gånger utom en stod han helt själv. Finns säkert en bra orsak till att alla hans lagkamrater har något emot honom, han var enda som hade enkelrum i Zakopane tex så illa är det, men jag tycker ändå synd om honom. Jag tror alltid det bästa om folk och det är nog inte lätt vara Mario heller. Men visst han är otrevlig och rätt elak men ändå något berör mig hos honom.



Sen kommer den hemska tidpunkten när jag ser Lacky gå och hålla en tjej i handen och efter ett tag ser jag dom lämna stället. Det var precis där jag började hälla i mig sprit för att inte förstöra kvällen för alla andra. Det slank ner snapsar, vodka med cola, rom med cola (men det var för att jag beställde vodka med cola men fick rom hela tiden, bartendrarna = eleverna började bli fulla tror jag....) proscetto och jag vet inte allt. När jag står där och dränker mina sorger kommer en glädjestrålande Vicky springande: Schlieri har sagt till Anna-Lena "ich lieb sie a!" Va säger jag och förstår nada. Tydligen så har Anna-Lena vinglat fram till Schlieri och berättat för honom att Vicky älskar honom varpå han svarat, jag älskar henne med. Okej en av oss har ödet med sig denna kvällen som för henne började illa med en uppdykande flickvän som vi väl hade halvt aning om men som inte är officiell så säkra var vi inte men slutar med att han nonchar henne hela kvällen och säger så där!



Vi går tillbaka till disko baren där nu Artl är bartender. Jag ångar så jag inte gjorde en video av det. Han skulle servera fyra drinkar. Kan säga att alla fyra fick olika styrka i sin drink. Vissa fick massor i hällt, andra fick en skvatt. Han blandade dessutom Malibu med rom tror jag och så läsk på det. Isch....! Han gav Vicky superstarka drinkar också och glömde bort hur mycket pengar men gett honom. Hejdlöst kul.... han ska nog inte statsa på en karriär som bartender om backhoppandet går åt skogen.....



Klockan fyra är vi redo att lämna stället jag och Vicky då har folk börjat troppa av. Nere vid garderoben har det hela kvällen hängt bilder på avslutningsklasserna och jag säger bara rakt ut utan baktanke att jag skulle vilja ha bilden på Lacky. Ritsch så har Vicky rivit ner den och gett den till mig. Sen följer flera ritsch, ritsch då bilderna på Artl, Dominik, Dav och Johannes också åker ner. Orättvist nog finns det 2 bilder på alla de och bara en på Lacky! humpf.... efter det försöker vi få Artl att hänga med till Millenium och strunta i att han måste vara kvar och städa men turligt nog är han mer ansvarsfull än oss.....



Vi hoppar in i en taxi och så går färden mot Innsbruck igen. Vem är den första vi ser när vi kliver in på Millenium? Mario, själv så klart.... hänger av oss jackorna och går upp på toa. Sen dansar vi, Vickan på bardisken som vanligt och som vanligt får jag ett glas champange hällt över mig..... Thomi, Dominik och Johannes är också på Millenium. Jag vet inte hur jag kommer på det eller ens hur jag lyckas göra det för jag kan inte med Vickans mobil men jag både lyckas skriva ett SMS - på tyska!!! - och hitta Lacky i hennes telefonbok, visste inte ens hon hade hans mobilnummer och skicka det till honom. Strax där efter ringer vi honom och det minns jag inte ens om det var jag eller Vicky som kom på men hon ringer iaf men säger att mobilsvaret går på direkt. Jag tar då hennes mobil och går iväg själv och försöker hitta kvittensfunktionen på hennes mobil för att skicka ett SMS och kolla om mobilen är på eller av. Håller på med det ett bra tag men lyckas ju inte för som sagt, kan inte med hennes mobil alls. Så då tar jag min mobil (smart va?!) och skriver ett nytt SMS - på tyska igen!! och skickar till honom och får kvittens att det gått fram alltså är mobilen på. Notera att jag har visat båda SMS:en för Vickan och både frågat om jag kan skriva så och om jag ska skicka det och fått ja på allt.


I alla fall så tar jag hennes mobil, ringer upp Lacky och ger mobilen till Vicky som inte har en susning om vem jag ringt. Klockan är nu fem på morgonen. Han svarar och Vicky säger åt honom att komma till klubben men han sover säger han. De pratar några minuter och lägger sen på. Stackarn....... vi partar på ett tag till men sen kommer Steffi och vill åka hem. Så vi letar på Bine och hoppar in i en taxi. Vi är hemma hos Vicky 06.30 efter att ha lämnat av Bine och Steffi. Betti hade åkt hem tidigare redan från balen.



Så sammanfattningsvis: Stams Maturaball kan rekomenderas och jag misstänker vi är där nästa år igen.....

3 kommentarer:

Vicky M sa...

oki nu ska jag då kommentera lite. 1. vi började lugnt inte göra oss i ordning i tid :P eller jo om man räknar frisören :P

2. Artl's hakskägg stördemig inte så mycket faktiskt :)

3. 3S & Blondie kanske vet att vi "hör ihop" men när du spanar på dem så kan det jue vara så att det är för din egen skull..hrhrhr...

4. Underhöll mig mer med Artl än med 3S så det så, sen med Dav's kompis och Johannes :P Så Lacky va låångt ifrån mitt längsta samtal :D

5. Jag hade ingen aning om att jag knuffa dig på #s & Blondie..haha..hade ingen aning om att blondie va på dansgolvet ens..hahaha...

6. Du har inte nämt nåt om vilken hemsk paparazzi du va din jävel innan vi lämna balen :P

7. Va MARIO PÅ MILLENIUM?!?!?!?! WHERE? Såg han oss???

Malin sa...

nu har jag läst igenom allt.Nice nice:)Du vet redan vad jag tycke rom lacky grejen hehe,next time då jävlar;)

Och ang vickans kommentarer så verkar hon inte minnas så mycket haha;)

Tasja sa...

Jag är ingen hemsk Paparazzi...jag tar bara kort, fast jag inte ens kommer ihåg det.

Jo om Mario inte var BLIND såg han oss eftersom vi stod 1 meter ifrån honom eller så.