fredag 25 juli 2008

Presscentrat

Sådär nu har vi lyckats ta oss in också. Efter lite telefonerande så fick Vickan ordning på sin ackreditering. Så nu kommer en liten mer utförligare rapport om igår.

Jag landade runt halv ett och fick sen strosa runt på flygplatsen ett tag tills Vicky kom dit vid halv fyra. Vi gick och åt på McDonalds innan vi hämtade upp Aga som landade strax efter fyra. Sen skulle vi åka till Hinterzarten. Det skulle bara ta 40 min. Det tog 1,5 timme. För den enkla vägen var avstängd pga vägarbete så vi fick åka en omväg. Dessutom fick vi stanna i passkontroller 4 gånger på 2 mil. Och varje stopp tog minst 5 min för de tog passen och gick iväg och kollade dom. En svensk reggad bil med en svenska i som bor i Innsbruck, en svenska som just kommit flygande från Sverige och en polska som bor i Wien och flygit till Zürich var tydligen mycket mystiskt....vid den första så lämnade vi bara fram passen och sa hej typ som normalt. Vid den andra ca 1 km efter frågade vi igen?. Vid tredje lämnade vi bara över passen och vid nr 4 (som var 50 m efter nr 3 han såg liksom att vi fick stanna där) så gapskrattade vi.

Anlände trots det nästa i tid till fotbollen. Vi missade 5-10 min i början ungefär. Var ett lokalt flicklag som spelade mot tränare/servicemän från backhoppningen och NoKo. Jag tror tjejerna vann med 1-0. Det blev inget mål så länge vi såg men jag hörde de sa det stod så. Gissa vem den första vi ser när vi kommer in på arenan? Mario! Vickan bara; vad fan gör Blondie här?! Efter att ha frågat Koti (så klart inte bara om Blondie utan vad b-lags hopparna gör här, för Roland Müller är också här) fick vi veta att de ska hoppa istället för Mascht och Wuff.

I halvtid var det straffsparkstävling mellan Österrike och Tyskland (backhopparna) och efter en hel massa straffar så vann Österrike. Tyskarna hade tre hoppare på plats Uhri, Schorschi och Schmitt. För Österrike var det Basti, Roli, Mario, Schlieri, Kofi, Morgi och Fetti.

Efter fotbollen åkte vi till vårt hotell och checkade in. Mötte upp Aga för lite mat en timme senare. Efter maten gick jag och Vicky hem och väntade på Tad , såg en film under tiden, Pledge nånting med Paris Hilton. Den var rätt kul, hade sina poänger men liksom ingen handling som höll ihop filmen. Var mer som korta "sketcher" hela tiden. I alla fall så kom Tad efter 01.00 ungefär. Sen skulle vi sova så vi släckte. Men då kom vi ju på massor vi hade att berätta så halv fem tror jag vi till slut sa nu måste vi sova! Vi hade i alla fall mycket roligt att berätta och oj vilka teorier/lösningar vi kom på. Och så kom vi på allt "mindre" bra som vi gjort under förra året. Till exempel den otroligt diskreta -NOT- lappen till Bodmer på hotellet vid nyår....det är bara en av alla skoj saker som vi kläckt tillsammans..... ;)

Just nu träningshoppar kombinerarna men vi måste skriva lite här och sen gå och handla så vi missar det. Men deras kval ska vi se i alla fall. Senare i em är det specialarnas tur med träning och kval.

Inga kommentarer: