måndag 13 juni 2011

Helgdag


Här i Tyskland har man ju inte avskaffat Annandag Pingst. Så vi har helg. Jag har jobbat, sen hem och äta lite innan jag begav mig av mot Bürgerpark. Idag klockade jag rundan lite (blir bra att jämföra med sen) och så här såg det ut: (varv 2 inom parentensen)

500 m 3,55 (04.05)
1000 m 8.00 (08,14)
1500 m 12,09 (13,42 gick mellan 1000 och 1500 m)
1667 m 13,16 (14,47)

Sist var det 13,50 resp 13,40

Ringde syrran på väg hem och fick en massa bra träningstips. Hon kan ju det där med träning och löpning och kost. Måste leta på mitt pulsbälte (jag tror jag vet ungefär var det är...) för hon varnade noga för att överträna mig. Hålla koll på pulsen alltså. Stiger vilopulsen oförklarligt är man på väg att bli övertränad och då är det vila som gäller så man inte går över gränsen för då blir vilan väääääldigt lång. Man kan iof träna vidare om man känner för det men det är totalt till ingen nytta för träningen tar inte då.

Sen ska jag på något sätt löpträna varannan dag. Det var bättre att göra så och kanske måste lägga in nån minut prommis här och där om benen känns tunga, än att köra som jag tänkt 1 dag, 2 dagar annat och orka springa hela vändan. Det första sättet gör att resultaten kommer fortare.

Dessutom intervallträna, gärna i backar (som vi inte har alltför många av här då men vi har en bra backe vid Stadion, den ska jag kuta uppför och gå jättesakta nerför. Sen kan man tex mellan två lycktstolpar springa allt man kan, sen jogga saaaakta, springa allt man kan osv. Kul, är ju roligare än att ligga i jämt tempo och nöta samma runda (ska man inte heller göra, det var också ajabaja!!). Ska jag även praktisera när jag cyklar tänkte jag. Inte till jobbet kanske, vill inte komma fram mer svettig än jag är (även om det egentligen inte spelar någon roll, efter att man duschat första pensionären kan man hur som helst vrida svetten ur tröjan) men på hemvägen! Cykla jättefort ett par hundrameter, sakta ett par hundra meter osv.

Jag måste äta kolhydrater, fast inte så mycket, men jag får inte utesluta de helt. Har jag iof inte gjort nu heller men de jag har ätit har kommit från frukt och grönsaker. Men lite ris och pasta är bara bra. Med betoning på lite. Innan passet proteiner. Tex keso och en skinkmacka med mycket skinka, eller kalkon eller liknande. Efter passet mat med kolhydrater. Annars är träningen bortkastad (och det är ju dumt om man nu lagt ner tid och ork på det, eller hur?!)

Ett riktmål är att när man springer 1 km på 6 min är man rätt vältränad. Springer man på 5 min är man riktigt vältränad. Jag har då en bit kvar, typ 2 min att plocka bort men jag har ju tid på mig. Ungefär 2-2,5 månad borde det ta. Så i slutet av augusti ska jag förhoppningsvis kuta min runda på Finnbahn (eller första km i alla fall) på 6 min eller mindre.

När jag kom hem såg jag en "TV-sändning" från U21 EM på nätet där Mareike var med som gäst i studion och nu ska jag duscha. Resten av kvällen blir slappa på soffan och lägga upp en träningsplan.

Jag känner för att plugga träningslära. Måste kolla om jag kan hitta någon trevlig gratis distanskurs eller i alla fall någon bra bok att beställa hem.

Inga kommentarer: