tisdag 4 juni 2013

Min drömtillvaro!

Har ännu inte vant mig att jag är färdigjobbad efter 3 timmar! Skäms fortfarande lite när jag lämnar kontoret och säger bis morgen! Sen kommer jag hem och hittar den här länken på Facebook: http://www.svt.se/nyheter/sverige/vittnar-om-omojlig-tidspress-i-hemtjansten och inser vilken drömtillvaro det är här i hemtjänsten.

Vi registrerar ingen tid elektroniskt. Jag har väldigt gott om tid hos varje patient, alltid mer tid än jag behöver. Jag har också hur mycket tid som helst att ta mig mellan patienterna. Oftast är jag färdig 1-2 timmar innan mitt schema säger jag måste vara det och då har jag inte stressat, snarare tvärtom. Jag tar mig alltid tid hos mina patienter. Okej, jag har sen en del pappersjobb hemma och en del telefonjobb som att ringa läkare för recept och sånt. Men det sammanlagt är kanske 10 min om dagen. Högst!

Och som grädde på moset kan man leva gott på en undersköterskas lön i detta land (när min utbildning är godkänd. Men även som bara skötare kan man klara sig. Då får man snåla lite men det är inga större problem. Jag menar jag har ju unnat mig att lägga rätt mycket pengar på fotboll).

Jag lär väl aldrig flytta tillbaka och jobba inom hemtjänsten i alla fall!

Nu ska jag äta, duscha, lämna plasma och göra en del ärenden på stan. Fint väder har vi också! :)

Inga kommentarer: