fredag 16 maj 2014

Jag är helt sluuuuut

Men nu är allt målat, allt som går att packa är packat. Imorgon åker jag och Benni och slänger alla sopsäckar också. Tur jag börja jobba nästa vecka så jag får vila upp mig ;). Även om jag har låååånga dagar. Många börjar gå på semester det märks. Jag har 15 patienter på måndagen och egentligen 9 timmars arbetstid men eftersom alla vill ha så tidigt som möjligt måste jag försöka klämma in 9 timmars jobb på 6-7 timmar. Räknar med att börja 6.00 och vara klar senast vid 13-tiden.

Man får prioritera. Alla som måste ha hjälp ur sängen och de som måste ha insulinsprutor först, sen de som måste få medicin av mig och sen de som behöver hjälp med tvättning och påklädning men som kan äta frukost själva. Sist de som bara har förbandsväxel och de som ska ha hjälp med att duscha. Fast en del lär säkert gnälla över att det blir sent. Men så är det på sommaren helt enkelt.

Matchen igår var såååå spännande. Fürth hade till 95% spelet och alla chanser men tyvärr gjorde de inget mål. Men förhoppningen är ju att de är starka på söndag på hemmaplan eftersom Hamburg är rätt dåliga på borta plan. Men det blir spännande. Det räcker ju nu med att HSV gör ett turmål eftersom matchen igår slutade 0-0.

Idag har U23 spelat i Goslar och vunnit med 3-1.

Imorgon är det DFB-pokal final mellan Dortmund och Bayern. Hela Tyskland (förutom de som är Bayernfans) håller tummarna för Dortmund. Bayern är otroligt hatade här eftersom de är så bra och överlägsna och det är väl en sak. Men sättet de uppför sig på är så dåligt. Bla köper de spelare som är bra i andra lag och sätter de på bänken (eller låter de inte ens vara i truppen) bara för att förstöra för andra lag. De har snott åt sig så många bra spelare från Dortmund de senaste två åren för att Dortmund var enda laget som närmade sig dem. Sen vann de ligan överlägset i år och var klara mästare redan i mars. Och klart är man bra är man. Men att då gå ut och säga att nu är Bundesliga inte viktigt för oss och ställa upp med sitt C-lag är orättvist mot de lag som kämpade om CL och EL platser och för de som kämpade i bottenstriden. För helt plötsligt förlorade Bayern väldigt enkelt (från att före det inte förlorat en enda match!!). Så det var många som skrattade lite rått när de sen tappade rytmen och flög ur CL. Därför håller de flesta imorgon på Dortmund. 

Inga kommentarer: