måndag 12 maj 2014

Jag har lyckats!

Jag har lyckats boka en släpvagn till flytten. På en söndag! Jag ska aldrig mer flytta på en söndag i detta land. ALLT är stängt. Och då menar jag allt. Jag letade extra fram en bensinmack (för de flesta har i alla fall öppet på söndagar) som hyrde ut släpvagnar. Men just den hade såklart stängt. Men efter lite snälla, snälla och jag hittar ingen annan så får jag hämta den på lördag kväll - hur jag nu ska hinna det mellan mina patienter då jag ju såklart jobbar dubbelpass - och lämnar tillbaka den på måndag. Ev får jag lov att betala för två dagar men det är bara 35 Euro extra så det bryr jag mig in om. Jag har en släpvagn! Och har jag ett "normalt" kvällspass ska jag hinna dit precis innan de stänger.

Har även varit och köpt spackel och laminatlagningsstift och ska snart börja leka byggarbetare.

Men helgen då. Jo i fredagskväll (blev det innan min bil var färdig och vi kunde åka) så for vi söderut till Paderborn. Kom dit vid 21-tiden och gjorde inte så mycket innan vi gick och la oss eftersom lördagen började lite halvtidigt med en stor underbar frukost hemma hos Mareike. Sen skjutade hennes mamma oss till tåget och vi åkte till Leverkusen. Var där lite extra tidigt då vi ville äta lunch på kinarestaurangen vi hittade förra året vi var där. Stor buffe och supergod mat. Där satt vi i 2 timmar och åt alldeles för mycket innan vi gick för att möta Anni och gå vidare till arenan. Vädret var rätt trist, mest regn men inne i arenan står man i alla fall under tak. Matchen var helt okay, tyvärr var Leverkusen bättre (och hade lite mer extra vilja då det för dom handlade om en CL-plats eller ej) och Werder förlorade med 2-1. Men som sagt bra spel från båda. Precis som förra året stannade fansen kvar länge länge efter slutsignal och firade laget men i år stack vi direkt då vi ville hinna med tåget klockan 18.00 för vi ville se Eurovision. 

Vi tycke väl alla att vinnaren var okay men inte bäst. Sjunga kunde ju han/hon/det men andra var bättre.

På söndagen tog vi sovmorgon och åt sedan en till god frukost. Sen åkte vi och kollade på Martinas (Mareikes syster) nya lägenhet och sen för vi till ett naturområde och tog en promenad. Hade tur, det var torrt under hela den tiden. Väl tillbaka började det regna igen och vi slappade lite innan alla gäster började ramla in. Vi skulle nämligen se matchen Paderborn - Aalen hemma hos Marieke och halva släkten var också där samt jag och Benni då och lite kompisar till Mareikes kusiner. Var en spännande match men i slutänden räckte 2-1 till direkt avsteg. Fürth vann även de sin match och spelar på torsdag och söndag kval mot Hamburg om en Bundesligaplats.

Rådhurstorget Paderborn i söndagskväll
Efter slutsignal begav vi oss alla in i stan för att fira lite och se om det i överhuvudtaget gick att få en plats på torget och kunna se något. Men vi hade tur och hittade en bra plats. Sen var det bara att vänta på att laget skulle komma. Men väntan gick rätt fort, de hade ju lite program innan så man blev road. Tyvärr var vädret igen lite trist, regnskurar emellanåt. Sen kom då äntligen laget och de blev ordentligt firade. De höll på även när jag och Benni lämnade vid halv elva tiden men då började det långsamt avta. Gick fort hem, inte så mycket trafik så vid 01-tiden var vi tillbaka i Bremen.

Sen idag har jag gjort lite måsten och imorgon måste jag fortsätta med att packa och skruva ner klädstänger osv och spackla hålen.

Sen är det mycket fotboll denna veckan också. Imorgon vänskapslandskamp Tyskland - Polen men med ett B-lag då de bästa spelarna från Bayern och Dortmund spelar pokalfinal på lördag och inte är med. På onsdag spelar vårt U19 hemma halvfinal i Bremer Landespokal. De möter Blumenthaler SV. På torsdag är det Hamburg - Fürth första kvalmatchen. Hade gärna åk dit men HSV är känt för att vara svindyra på biljetter och de är det även nu. 17 Euro! Normalt pris är runt 10 Euro. Sen på fredag spelar vårt U23 borta mot Goslarer SC. Kommer jag inte att se men väl följa på ticker. Lördag DFB-pokalfinal mellan Bayern och Dortmund och på söndag kvalmatch 2 mellan Fürth - Hamburg. 

Inga kommentarer: