onsdag 4 februari 2009

Hemresan

Ja hur vi tog oss från Innbruck till Bremen har jag ju redan beskrivit i tidigare inlägg. Det jag kan lägga till om den resan är väl att det som vanligt var köer runt München och Nürnberg men i övrigt gick det kanon hela vägen (ca 90 mil). Bilen höll ihop och resan kändes inte lång fast vi satt i bilen i 11 timmar.

Söndagen och matchen var kanon, och sen hade vi ju sådan tur att de på måndagen tränade klockan 10.00 så vi hann se det innan vi var tvugna att åka. Var vid Weserstadion vid halv tio och gick först in i fanshopen igen för min bror ville köpa ett ölglas och jag slog till på ett par shorts jag spanat in dagen före. När vi kom ut därifrån såg vi de första spelarna på väg mot träningsplanen.

Vi hamnade bakom en tuffing i shorts och fråga mig inte varför han hade shorts för man såg på hela hans kroppsspråk hur kallt han tyckte det var! Och kallt var det! Han var dock inte ensam, 3 till tränade i shorts. Dock hade alla som spelat matchen dagen innan, långa byxor och mössor på skallen. De tränade inte heller utan joggade (eller mer rätt, lufsade) runt planen i 30 min sen var de klara. Och när de var klara då gick vi med. För det var urkallt och vi frös för mycket. Dessutom började dom andra spela tvåmål och det är ju inte så jättekul att se, i alla fall inte i minusgrader.

Jag tyckte det var mycket charmigt att Clemens, som tränar och spelar fotboll 6-7 gånger i veckan under sin joggning inte kunde låta bli att leka med en boll. Han hittade den efter ett par varv och tog den med sig en långsida innan han slog in den i ett litet mål på kortsidan. Sen joggade han ett varv och när han kom till målet igen så plockade han ut bollen igen och tog den med sig ett varv runt.

Efter att ha lämnat träningen åkte vi in till stan och ställde bilen i ett p-hus och gick runt i affärer i 2 timmar ungefär. Käkade på Donken också innan vi åkte mot Kiel.

Resan dit var 20 mil lång och samma fenomen hände som i Bremen. När "vår" avfart kom så var de stängd pga byggnationer av vägen och vi fick därför ta nästa avfart och sen leta oss ner mot centrum. Blev lite snurrande innan vi hittade ner till färjeterminalen. Var där 1 timme innan vi fick åka på båten så vi ställde bilen och gick in till Karstad (köpcentrum). 2 timmar innan båten avgick fick vi åka på.

För att ha något att göra så gick vi på bio på båten och såg Keeanu Reeves i The day the Earth stod still. Helt okej film. Sen satt vi och såg på TV ett tag innan vi gick och la oss.

Klockan 09.00 var båten i Göteborg och efter 50 mil och 6,5 timme var vi hemma i Falun. Den resan var dock väldigt dryg fast den var nästan hälften så kort som den vi gjorde på lördagen.

Inga kommentarer: