måndag 13 juli 2009

Min helgtripp

Lördagen spenderade vi i Stockholm och på Gröna Lund. Hade tur med vädret och det var uppehåll, ganska varmt men moln. Hade missat att Sommarkrysset går på lördagar (jag trodde det var fredagar) och just då var EMD och Johan Palm där (bla). Gissa om placet var fullt med fjortisar?! Men det var bra på ett sätt för medan de stod på scen så var köerna till åkattraktionerna korta.

Vi hann innan med en kort sväng på stan där vi båda tog en snabb manikur på Åhlens och fick naglarna tillfixade.

Var tillbaka i Uppsala runt midnatt, sista tåget tillbaka gick då men vi tog näst sista tåget.

Sov till ca 10.00 på söndagen och när vi vaknade spöregnade det! Och vi som skulle göra stan i Uppsala! Men under frukosten lugnade det ner sig till duggregn och runt lunch när vi gick iväg lyste solen! Var runt på de olika galleriorna och in i lite affärer men köpte inte direkt något. Bara praktiska saker som klisterroller mini att ha i väskan, en nagelfil - eftersom manikyristen sa åt mig; du har jättefina naglar, breda och fina men de borde tas omhand lite bättre..... - böcker, en tysk grammatikbok och en tysk pocketbok, sen åt vi en urgod sallad inne på Forumgallerian. Efter det glass som efterätt nere vid ån.

Helena plockade upp mig strax efter tre och så åkte vi ut till hennes stall. Eftersom regnet då hade börjat hänga i luften så tog jag hennes bil till Brantshammar och så fotade jag en massa medan hon red sin träning. Jag hade så klart glömt ladda kamerabatteriet och hade bara 3% kvar och trodde inte det skulle räcka men det gjorde det faktiskt. Tur det, eftersom hon bokat denna träning just för att jag skulle komma och fota....

Sen skulle jag ta tåget hem och vara hemma 22.32. Vi kom 3 mil, till Järlåsa sen stod vi där i 3 timmar för att något jävla UFO hade fått för sig att bli frontprydnad på loket. Om man nu ska ta livet av sig kan man göra det utan att blanda in och förstöra för en massa andra??? Jag hade fan varit skogstokig om det var på VÄG till Arlanda tex. Jag åker ALLTID så jag har ca 3 timmar till godo till flyget men bevisligen räcker inte det... ska man verkligen behöva åka ett halvt till ett dygn innan för att folk är dumma i huvudet?? Varför vill man göra att andra människor missar anslutande flyg, tåg, båtar, eller evenemang man är på väg till? Sånt gör mig jävligt arg. Folk får gärna ta livet av sig för mig men ge fan i blanda in oskyldiga!

Kan man begära ekonomisk kompensation av dödsboet? Kan ju bli jäkligt dyrt för något jag inte kan påverka. Och varför vill man sluta som köttfärs mot ett lok? Och folk ska behöva plocka delar av en längs med järnvägen medan alla i tåget sitter och tittar på? Måste ju vara trevligare att ta en överdos av sömntabletter, häng dig eller hoppa i vattnet. Mindre kladdigt och trevligare för de efterlevande anhöriga. 23.00 kom vi iväg därifrån och jag var inte hemma förrän vid 01.30.

5 kommentarer:

Malin sa...

Håller med om tåghoppare.Sjukt irre!

Vicky M sa...

mmm, tåghoppare är hemskt. tänk på förarna också liksom. tog du bilder på grönan???

Tasja sa...

nä jag gjorde inte det för jag hade så lite kräm kvar i batteriet och hade ju lovat Helena fota henne. Så nada bilder därifrån tyvärr.

Tylko Vicky po Polsku sa...

:(

Anonym sa...

Det märks vart du jobbar. Man får nog av alla knäppskallar som ringer till jobbet. Tycker precis som du.