onsdag 24 februari 2010

Bremen torsdag 18 feb

Hade anlänt sent på kvällen innan efter först en tågresa i Sverige mellan Falun-Arlanda, sedan 3 timmars väntan på Arlanda, vem vågar åka senare och chansa liksom när SJ är som SJ är....?

Sen flyg Arlanda - Berlin. Väl i Berlin ny väntan på att tåget mot Bremen skulle gå. Väl i Bremen på hotellet var jag vid 21-tiden på kvällen efter en hel dag fylld med resande.

När jag kollade min mail på kvällen hade jag ett från utlandsförmedlaren i Bremen att han hade tre arbetsgivare som ev ville ha en intervju med mig så jag skulle ringa DIREKT. Naja det gick ju inte så sent så jag fick snällt ställa klockan tidigt på torsdag morgon. Fick tag på honom vid 9-tiden och han undrade om jag kunde komma till honom för ett möte på förmiddagen? Så det var bara att hoppa i duschen och med S-bahn leta sig till deras kontor. Väl där hade vi ett bra möte, och han talade om att jag dels hade alldeles för bra meriter för att söka de hotell jobb jag gjort, dels var min tyska bra nog för annat. Så de tre jobb han hade var väldigt mycket mer meriterande. Jag hade ju trott, jag får börja längst ner och jobba mig upp liksom. Ett tackade jag dock nej till direkt, var som väktare på olika ställen.

Men de andra två var intressanta. Ett var även det på ett vaktbolag men i deras larmcentral. Alltså rätt lika det jobb jag har idag. Det andra var som hotellreceptionist men där ville de helst man skulle ha jobbat i något speciellt hotelldataprogram som ju jag dock inte gjort. Men han ringde dom ändå men fick inte tag på rätt person. Men till jobbet på larmcentralen fick jag en intervju samma dag klockan 15.00.

Så efter mötet med honom åkte jag hem till Mareike och avlämnade mina inköp till henne och Benni och var där ett tag innan det var dags att bege sig till det stora köpcentret Waterfront där vaktbolaget hade sitt kontor. Väl där tyckte de att jag hade helt rätt meriter, min tyska räcker. Det jag måste göra är att översätta mina utbildningsbevis från Securitas till tyska och skicka ner samt meddela när jag vet ett säkert datum jag är i Bremen. Det var ju en väldigt oförberedd intervju men den gick bra ändå.

Efter det åkte jag åter till Mareike och sedan åkte vi alla tre vidare till en irländsk pub där vi såg Europa Leuge-matchen Twente - Bremen 1-0. Efter matchen for vi tillbaka till Mareike och Benni men rätt så snabbt åkte jag tillbaka till mitt hotell. Jag ville ju titta på Werders träning dagen därpå som började redan 10.00

Jobbet jag var på intervju på är däremot inget sommarjobb utan ett tidsbegränsat på 1 år först men sedan chans till förlängning. Var inga problem för dom att jag kunde börja på sommaren eller hösten så det verkar ju som om de tar in folk lite hela tiden. Fast jag vet inte om det är just det jobbet jag vill ha! Ska fundera hur jag ska göra. I och med jag fick veta min tyska är så pass bra som den visst är, öppnar sig ju helt andra möjligheter för mig när jag ska söka jobb där. Och då vill jag nog faktiskt göra något annat tror jag. Annars är det helt klart ett jobb jag kan tänka mig ett tag. Men inte längre än max 1 år.

Inga kommentarer: