onsdag 24 februari 2010

Hamburg 20 feb!



Ja ni läste rätt HAMBURG! Jag fick se alla mina favoriter genom att lämna Bremen en dag..... ;) I Bremen spelade ju Leverkusen på söndagen och på lördagen fick jag kolla in Nordbank Arena och Piotr Troschowski och Marcell Jansen. Ja och Marcus Berg med. Hade sådan tur så alla tre var i startelvan. Annars är det ju bara Jansen som är säker där. Men det blev en väldigt lyckad resa, roliga Frankfurtfans hade vi brevid oss på läktaren och även HSV-fansen där vi satt var snälla och normala. Platserna var precis bredvid ståplats för motståndarfansen så just det blocket är ju lite blandat. Bland annat så skickades ett ölglas en bra bit på läktaren mellan både Frankfurt och Hamburgfans till hejarklacksledaren i Frankfurt. Bara det!

Hade bra platser nära ena hörnflaggan. Matchen slutade som jag ju redan berättat 0-0. När ska jag få se min första Bundesligavinst?

Ja, jag var ju tvungen att besöka fanshopen för inhandlande av en badanka (jag vill ha badankor från de stora Bundesliga lagen) och en sjal. Var varmt och trångt där inne och flera svenskar hörde jag minsann!

Vår lilla tripp tog ju större delen av dagen och kvällen, men vi hade tur när vi kom till stationen efter matchen. Vi kollade på tågtiderna och hade missat tåget till Bremen med 2 minuter trodde vi (eller missat och missat, det går ett i timmen) men lite trist missat ett med så lite. Men vi bestämde oss för att gå och käka på McDonalds. På väg dit säger Mareike, det står ett Metronomtåg inne på det rätta spåret! Så vi sprang dit, och tåget var 10 min försenat så på så sätt hann vi på det! Vilken tur!

Handlade mat på tågstationen i Bremen innan vi fortsatte med buss hem till Mareike där vi åt Spaghetti Bolognese och såg finalen i backhoppningen. Stora backens pall blev exakt som normalbackens. Vinnare Simon Ammann (nu har han FYRA individuella guldmedaljer i backhoppning! Dubbelvinnare 2002 och 2010), tvåa Adam Malysz och trea Gregor Schlierenzauer. Matti Hautamäki låg trea men hoppade bort sig helt i finalomgången.

Klockan var väldigt mycket innan jag var på mitt hotell. Benni hade varit och tittat på Werders avslutsträning och hade roliga kort på Basti som jag fick. Tack!

Inga kommentarer: