onsdag 5 maj 2010

Stick i fingret

4 gånger! Vi stack varandra och tre gånger fick de sticka mig för det kom inget blod de första två gångerna. Sen stack jag mig själv en gång (vi provade lite olika nålar/metoder). Sen övade vi att ta venprover (på "venarmar"), satte kateter (på den docka), tog urinprov (på oss själva), tog suturer och fick info om odlingar, stomi och så övade vi på att ge injektioner. Kul, kul. Är så förbaskat kul! Rätt nöjd med att det jag tog som en reservgrej ifall mitt jobb skulle försvinna visade sig vara något jag trivs super med! Både äldre vården som vi ju gjort och sjukvården som vi nu ska ut i (vi har ju i alla fall läst det teoretiskt samt haft praktiska övningar). Hoppas man hamnar med en bra handledare på en bra avdelning. Jag hade ju superbra handledare och ställe på äldre vården. Andra i min klass hade ju inte lika stor tur (sen tror jag också mycket beror på hur man är som person också!)

Nu vet man lite innan man går ut på nästa praktik och ska göra det på riktigt! Längtar till nästa praktik. Har även pratat lite med mina klasskamrater (var många ur min klass med) så nu vet jag vilka individuella kurser jag ska välja. Blir (troligen) Sjukvård, Rehabilitering och habilitering samt Hemsjukvård. Ev byter jag ut Hemsjukvård mot Lindrande vård, ska fundera på det ett tag. Men troligen blir det de första tre. Då har jag plockat både från äldre vården och sjukvården och får en bredare kompetens dock inte lika specialiserad som om jag valt sjukvård eller äldre vård. Tror det blir bra så, och många andra har resonerat på samma sätt och kombinerar.

Nu på kvällen har jag packat, det mesta är klart, det sista kan jag inte slänga i förrän imorgon. Vi var klara 1,5 timme tidigare i skolan så jag hann i lugn och ro att göra några sista inköp på stan. Skönt, då slipper jag stressa och göra det innan frissan imorgon.

Inga kommentarer: