måndag 3 maj 2010

Utvecklingssamtal

Fick jag hastigt och lustigt idag. Den som var inplanerad hade jag nämligen bytt med och tja då körde man mitt istället. Vilket iof inte gjorde mig nått. I alla fall så är det för tillfället ingen idé att utveckla mig vilket jag också berättade. Berättade också varför, att jag tycker allt är rätt så meningslöst innan vi får beskedet. Sen får de tycka vad de vill, jag är inte en sådan som kör på som inget har hänt när ett sådant hot hänger över. Utan jag hittar andra, nya vägar och är rätt säker på att ha ett nytt jobb så fort min utbildning är klar. Jag har bra betyg, lätt för att lära och utmärkta referenser. Dessutom inom ett område där man kommer att skrika (om man inte redan gör det) efter arbetskraft inom några år.

Jag ser nämligen de tecken som ges som negativa, sen visst jag kan ha fel och vi blir kvar men när högsta chefen i Sverige säger han rekomenderar (med byråkratiska ord: han vill) att vi flyttas till Örebro och slås ihop med dom, de anställer inga nya inte ens på tidsbegränsade anställningar och vår högsta chef går ut i media och säger att Dalarna har alldeles för många civilanställda. Då har JAG svårt att se positivt på en fortsättning. Och det talade jag om, vilket iof inte är hemligt. I övrigt fick jag bra betyg av alla VB och av min chef. Det enda negativa var att jag inte skulle se allt så negativt. Men jag sa helt enkelt att sorry, jag kommer fortsätta göra det för jag ser verkligen inget positivt i det som händer just nu. Dessutom trodde min chef (inte förvånade alls, jag tror också det) att vi inte kommer få det utlovade förhandsbeskedet nu i maj. Blev jag förvånad? Inte alls. Men jag hoppas jag har fel och att det kommer ett besked.

Sen var det lite annat prat om vad som funkar, vad som inte funkar med som det mesta, vi kan inte göra något åt det. Ledningsvägarna inom Polisen är tungjobbade, långa och otroligt hiarkiska. Något jag inte gillar. Jag är mer för raka frågor - raka svar, inte att gå en omväg på 4-5 beslutsfattare/personer och sen hela vägen tillbaka. För mig är det inte ett bra sätt att kommunicera. Men det lär ju inte ändra på sig under min livstid och som jag sa till min chef, jag lägger min energi på sånt jag kan påverka, dvs mig själv, mitt yrkesval, min utbildning. Att slåss mot osynliga "drakar" det får andra göra. Jag har inte ork till att göra det.

Lite intressant dock att mitt senaste samtal som var i juli 2009 så hade jag inga planer på att byta jobb, jag såg positivt på framtiden osv. Dvs totalt tvärtemot vad det är nu. Så snabbt kan man förstöra en arbetsplats. Jag är ju knappast ensam om att tycka så här om man säger så...de flesta civila letar andra jobb, har redan slutat eller planerar att sluta. Men det är ju också ett sätt att lägga ner på.......

Nu blir det skolarbete hela kvällen. Läser ju en kurs på högskolan också och insåg idag att nästa del ska vara inlämnad v20, samma vecka jag kommer hem från Bremen. Alltså måste jag sätta fart med det och göra så mycket (helst allt) denna veckan. Är inte mycket, vi ska läsa en bok och redovisa så det fixar jag!

Inga kommentarer: