måndag 16 juli 2012

Fjärlisvingeeffekten

Mareike ringde precis. Idag på sin födelsedag fick hon beskedet att hon fått platsen hos Hannover 96! 

Och jag hoppas hon får personalrabatt (då får jag matchtröjan liiiite billigare).

Roligast av allt är historien om hur det blev så. I mars 2011 kom hon av någon anledning vi inte längre minns tidigare hem från Paderborn och vi hade tråkigt så vi beslöt oss för att gå och se Werders U21 spela match. Väl där utmärkte sig en spelare (fast inte på ett bra sätt) så jag sa något i stil med, nr 2 i Werder han har ju ett attitude problem. Det var Kevin. Eller Mr Attitude som Mareike alltid kallar honom sen det ;). Tre matcher senare tyckte jag har var rätt bra. Blev min favoritspelare. Fast Kevin ville inte spela div 5 fotboll. Han ville mer. Hade ju som ung spelat i 18, 19-årings Bundesligan men skadade sig i knät när utvalet till U23 (och halvproffsens värld) skedde och hamnade i U21 i div 5. Så han växlade förra säsongen till div 4 och Wilhelmshaven. Jag fortsatte att följa honom där, åkte ett par gånger dit (10 mil enkel resa) för att se honom spela. I år växlade han till U23 hos Hannover 96, visserligen fortfarande i div 4 men ett steg närmare drömmen om riktig proffsfotboll. Och jag vill ju följa honom även där så jag klickade på gilla-knappen hos Hannover96 Facebook. 

Då får man alla korta nyheter automatiskt till sin sida. En dag såg jag en annons som var som skriven för Mareike. En studentpraktikplats som grafisk designer hos ett Bundesligalag. Visserligen fel lag, men det var ju "bara" en praktikplats och Hannover är inte mer än 10 mil bort. Så jag kopierade det hela och skickade till henne. Och hon sökte. Blev som en av tre utvald (av många hundra) till en intervju där hon ju var i fredags och idag som sagt fick hon jobbet!

Utan att Kevin blivit min favoritspelare och han just precis nu växlat till Hannover hade aldrig någon sett denna annons från Hannover och Mareike hade inte fått denna superchans. Tänk bara när hon ska söka jobb och har som merit en praktikplats från ett lag i Bundesliga! Smäller högt det! Drömmen vore ju hos Werder såklart.

Minus är ju att min bästis här kommer vara borta ett halvår. Men som sagt, ett halvår går fort, Hannover är inte långt bort (och jag kommer hur som helst åka dit och se deras U23 nån match) och hon kommer regelbundet komma hit och se Werder spela (eftersom Werder och Hannover aldrig spelar hemma samma helg, det räcker inte poliserna till) så kommer det gå bra.

Tänk vad Kevin har ställt till med :). Bara för att han visade lite attitude och gjorde så man la märke till honom den där iskalla marsdagen 2011.

Inga kommentarer: