måndag 30 juli 2012

Libori 2012

Så en sammanfattning:

Fredag: Vi blev ju upphämtade av Mareikes föräldrar som var på hemväg från nordkusten, mycket praktiskt! Pga kö strax norr om Bremen blev de lite försenade så vi kom inte iväg halv fem som tänkt utan klockan var närmare halv sex. Var framme i Paderborn runt åtta tiden och kunde i lugn och ro installera oss i våra respektive rum innan vi kollade på hela OS invigningen. Höjdare var ju Tjeckiens gummistölvar. Stort jubel hos oss! Vad gäller kläder var det en hel del okej och en hel den nääää. Sveriges tyckte vi var sommarfräscht och fint. Att tyskarna vågade vara färgglada i rosa och ljusblått var också kul även om valet av bäbisfärger tyckte vi väl var mer tveksamt.

Invigningen höll ju på länge så först halv tre var vi i säng, då hade jag varit vaken i mer än 22 timmar. Märktes dagen efter...

Lördag: Jättelänge kunde vi inte sova, för vi måste hinna äta frukost innan det var dags att hämta Anni vid tåget runt middagstid. Kollade lite OS på förmiddagen, åt en lättare lunch och sen begav vi oss till invigningen av Libori som startade kl 15.00. Stannade kvar på stan och gick runt på området som ju bjuder på utebarer, massa olika matställen, en marknadsdel, en nöjesparksdel och så den kyrkliga delen då (som vi inte besökte, mer än de 20 min invigning som görs när Liboris guldkista bärs upp i kyrkan). Var hemma vid midnatt.

Söndag: Igen upp vid niotiden då det först var frukost för alla som var närvarande då (en hel del av Mareikes Paderborn kompisar som är hemma just för Libori och samtidigt ett litet födelsedagsfirande då Mareike förra måndagen fyllde år). Vid 11 hämtade vi upp en del Werderfans från Essen som kom med tåget och vid 12 gjorde vi om proceduren med en hög från Bremen. Mer frukost och tårtätande innan det var dags att samla ihop alla och bege oss mot Stadion. Där gick Paderborngänget (dit jag hörde) i hemmalagets läktarblock och de från Essen och Bremen gick till bortalagets. Det gäller ju att veta vilket block man väljer och när ;) för Paderborn slog Werder med 2-1. Nu ska ju till Werders försvar sägas att fem spelare från startelvan vilade till förmån för att tränaren vill ge alla ungefär lika mycket speltid i testspelen som det går. Efter matchen visade vi lite snabbt runt alla besökare på Liboriområdet och idag var vi hemma "redan" vid 22-tiden. Men så blev man ju sittande framför OS så isäng var vi i alla fall först efter midnatt.

Måndag: Idag kunde vi dock sova ut lite då ingen skulle komma på besök. Var bara jag som skulle åka hem (alla andra lämnade igår) men jag kunde ju välja när jag ville åka, då det går ett tåg i timmen från Paderborn mot Bremen. Jag valde att ta tåget som gick strax efter 13-tiden och på så sätt fick vi en lugn förmiddag.

Som vanligt var det jättekul och om jobbet tillåter och ger mig ledigt gör vi om det nästa år igen. Libori är kul! :D

Inga kommentarer: