måndag 25 maj 2009

Nu har det nått pressen så nu kan jag också skriva om det

Besparingarna som The Big Boss på mitt jobb föreslagit. Man garvar....för väldigt mycket pengar togs det fram en värdegrund inom Polisen (ja i hela Sverige, jag hade tur och befann mig i Österrike då och slapp eländet) men då sparades det inte på kulorna. Alla anställda runt om skeppades iväg 2 dagar och skulle ta fram tre ord. Det beslutet kom iof från Stockholm och ja storstäderna har inte detta problem det vet jag men ändå. I alla fall dessa ord, jag vet inte ens vilka de är fast vi fått (en för ännu mer pengar) upptryckt fin broschyr om den. Men ett ord är i alla fall TILLGÄNGLIGHET. Det är minns jag och det är därför jag garvar.

Dalarna ska spara pengar genom att:

1. Inte ta emot så många aspiranter som RPS vill och har bestämt
2. Säga upp civila som idag sköter arrester, receptioner och service (tex garagepersonal), totalt 25 st till en början...
3. vilket gör att de poliser i blå tjänst som finns idag blir ännu färre, då de ska vara inne och jobba på dessa ställen istället för ute och jobba på fältet.

Det var det där med tillgängligheten att ringa oss och få svaret; jag kan tyvärr inte skicka någon polis för jag har ingen att skicka.... kanske inte riktigt vad man vill höra när man ringer 112 och larmar om rattfyllor, pågående misshandel och pågående inbrott?

Jaja jag gissar debatten kommer att dra igång av bara helvete här i pressen nu. Själv har jag läst rapporten flera gånger och jag får då inte ihop det. Kan bero på att det inte finns en kostnads- och/eller besparingskalkyl alls i den...

29 maj är det i alla fall dags för DOMEDAGEN!

Jag gillar mitt jobb men ibland undrar jag varför. Underbemannande, lågavlönade, mycket stor personalomsättning, undermålig arbetslokal, inget satsas på oss, inga framtidsvisioner för LKC, ingen kontinuitet, på 3 år har jag haft 6 chefer, ingen vill stanna, undrar varför *asg*. Lägg dessutom till att skäll från allmänheten bara ökar och öka pga det jag beskrivit ovan.

Jag är nog maschoshist. Fast jag kan inte ens stava till det....

1 kommentar:

Anonym sa...

Det som har slagit mig är att värdegrunden är väl till för att alla ska behandlas lika. Varför skickar man iväg civila som gör vissa jobb bättre än poliserna? Jo för poliserna kan man inte skicka någon stans. Alltså är inte alla lika värda.