lördag 8 januari 2011

Mer elände

Fick punka på cykeln idag. Som tur är ca 500 m innan jobbet, så jag hann dit i tid. Idag var inte läge att komma för sent. Här har man ju 100% från sjukdag 1. Du får alltså lika mycket pengar som om du jobbat. Vilket ju är bra. Men det finns en stor nackdel. Folk känner efter så förbannat. Vi skulle varit 3 idag. Vi var 2 hela dagen. För en var sjuk. För ont i halsen! Jag har väl aldrig stannat hemma för halsont! Man blir inte ett dugg friskare för det. Ja, jösses säger jag bara! Hon har dessutom bara provanställning, lär inte bli kvar (får man hoppas). Att dessutom ringa strax innan halv sju en lördag. Det är fan inte klokt!

Jaja, vi jobbade på i alla fall och det gick rätt okay, vi blev såklart supersena, den sista var påklädd och klar vid 11-tiden (men vi lyckades se till att alla fick frukost senast 10.00 i alla fall). De var så snälla också och släppte hem mig 1 timme tidigare när de som jobbar kväll kom eftersom jag hade punka. Fick först gå 1 km, sen tog jag buss 22 till Staderstrasse och sen 25:an hem. Här får man ju ta med sig cykeln på bussen som tur är. Så jag slapp gå och dra den 5 km hem.

Sen var det bara att skruva loss hjulet och bege sig på cykelverkstadsjakt. Men försök med det en lördageftermiddag...jag var på 3 st men alla var stängda. Så jag tog mitt hjul och åkte in till sportaffären i stan och köpte ny slang och lagningsgrejor. Så nu har jag både lagat den gamla slangen (att ha i reserv) och lyckats montera på den nya. Nu står den och ser om luften håller. Sen ska jag skruva fast hjulet igen. Tur nog också att det är framhjulet. Så jag slipper pilla med växlarna.

Lagningsgrejorna och slagen ska jag ha i mina cykelväskor. För nästa gång kanske det händer i början eller så. Iof går det inte när det är minusgrader men det tror jag inte vi får mer denna vinter. Idag var det 10 grader och sol. Blir det kallt, får jag väl lägga sakerna i väskan och släpa de upp och ner varje gång.
Nu ska jag göra mig lite mat, har bara hunnit slänga i mig en macka på hela dagen och sen ska jag duscha. Efter det blir det en DVD. Fick ju med mina tyska böcker som kom igår även 12 filmer från min kära bror. Jag hade bett om det, här dubbas ju allt på TV:n och jag blir bananas på det! Snacka om att förstöra filmerna!

2 kommentarer:

Vicky M sa...

vad du är händig, jag ahde typ fått köpa en ny cykel :D

Tasja sa...

Hade ju inget val. Men kan man byta bildäck, vore det val tusan om man inte kan fixa ett cykeldäck. Men nu får proffsen ta över, troligen är det något som sitter i däcket och tar hål på slangen.

Hade cykelaffären varit öppen kanske jag hade köpt mig en ny cykel. Var rätt less på den i lördags...men allt var ju stängt!