söndag 22 november 2015

Ja se det snöar, ja se det snöar

Snö i november, snö överhuvudtaget är sällsynt i Bremen. Men imorse var det vitt på marken och sen försvann det men sen började det med snö blandat regn och nu ökar snön på rejält. Få se om det ligger kvar imorgon.



Har nyss sett en mycket bra fotbollsmatch mellan Freiburg - Paderborn som Freiburg vann med 4-1. Det är så här. I våras lånade Werder ut Nils Petersen till Freiburg då han inte platsade i Werder. Väl där öste han in mål trots skada som gjorde han fick lov att vila ett par veckor och att han efter den mest blev inbytt i slutet av matcherna. Alla trodde ju så klart att självklart kommer han tillbaka. Freiburg hade köpoption men den gällde bara Bundesliga och trots alla Nils mål åkte de ur.

Så han kom ju tillbaka men Werder meddelade då (till typ allas förvåning) att näää, Nils har vi ingen användning för. Han passar inte i tränarens system?!. Nu är jag ju bara amatör men har man en målspruta i sitt lag bör man kanske kunna ändra sitt system? Hur som helst efter mycket om och men så valde Nils att gå tillbaka till Freiburg trots att de "bara" skulle spela 2 Bundesliga denna säsong. Vilket typ gjorde honom till fotbollsgud där innan han ens gjort ett mål denna säsong. Men inte nog med det, han fortsatte att ösa in mål. Flera gånger har han gjort både 3 och 4 mål i en match och har nu på 15 matcher gjort 15 mål. Idag gjorde han åter 3 mål och leder målligan. Och ja, vi vet ju alla hur bra Werder är på att göra mål? Och istället för Nils betalade man dyra pengar för en halvbra forward från FC Köln och ännu mer dyra pengar för en avdankad Pizarro från Bayern. Ingen av dom har direkt slagit in än.

Inga kommentarer: