måndag 30 november 2015

Mitt jobb

Jag älskar mitt jobb nästan jämt. Det är roliga arbetsuppgifter, det är korta pass och nästan inga tunga lyft samt (för ett vårdjobb) bra betalt med alla våra bonusar (fast jag tjänar 2 Euro mindre i timmen än mina kollegor som gör samma jobb (för att myndigheterna i Tyskland vägrar erkänna min utbildning) och för det mesta har vi jämfört med samma jobb i Sverige mycket gott om tid även om det ibland (som idag när jag har 22 patienter) kan vara stressigt.

Men det finns tre saker med det jag inte gillar alls.

1. Är de hatade delade passsen, som alla inom vården avskyr djupt
2. Att vi bara har 4 hela lediga dagar i månaden (varav man måste planera sitt jobb på 2 av dom. Jag har försökt planera jobbet redan på fredagen men eftersom vårt schema så ofta slängs om har jag insett det är ingen idé. Man får i alla fall ändra om och ringa runt en andra vända om man gör det.)
3. Regn

Jag avskyr regn. Tar jag på mig ordentliga regnkläder som håller regnet ute blir jag blöt av svett istället eftersom jag också jobbar inomhus.
Tar jag på mig mina lätta regnkläder är jag, om det regnar rejält, efter 30-60 min blöt in på trosorna och får jobba ett par timmar i blöta kläder.

Nu undrar säkert någon varför jag inte tar på mig rejäla kläder och har annat under och tar av mig dom inomhus? Omöjligt. Eller omöjligt är det ju inte men inte praktiskt genomförbart. Idag tex skulle det innebära jag ta på eller av mig regnkläderna 50 gånger under mitt jobbpass.

Var samma dilemma när jag skulle köpa nytt cykellås och diskuterade med säljaren över hållbara lås. Att jag också behövde ett som har en stark hållbar nyckel på jag på en dag utan problem låser eller låser upp låset 50 gånger. Han tittade på mig som om jag ljög tills jag berättade vad jag jobbade med och att jag cyklar mellan alla patienter.

Inga kommentarer: