lördag 26 september 2009

Kom igång med löpning

Köpte den boken igår. Läste igenom den och idag började jag vägen mot att bli en löpare. Först ska man i 30 dagar göra följande program (inte oftare än varannan dag):

10 min gång
15 min där du joggar (om det känns bra löper) 30 s. Sen går du tills du känner du orkar med nya 30 s. Och så där håller man på i 15 min.
5 min gång

Efter det börjar ett mer komplicerat 10 veckors program men först alltså detta i 30 dagar. Har precis kommit hem från min första dag och det gick över förväntan. Gick iväg till Tisken och baksidan av Kopparvallen där det finns en grusslinga. Och eftersom jag höll mig på grus så gick det bra utan smärtande benhinnor. Det kändes lite väl "lätt" men de trycker hårt på i boken att TA DET LUGNT för att slippa skador och eftersom jag förr alltid dragit igång i 110 och sedan fått ont och ändå kört på med smärta tills det en dag inte alls går tänker jag denna gång - och min ryggresa denna gången lärde mig var ONT är - ta det just lugnt.

Jag må känna mig som 20 år mentalt men det är bara att bita i det sura äpplet och inse att fysiskt är jag inte det längre ;) men nu tänker jag i alla fall jobba på att ta mig dit.

Inga kommentarer: