tisdag 19 oktober 2010

Ordnat en del saker

Var iväg och anmälde mig för Plasmaspenden. Om jag anmälde mig före sista oktober får den som värvat mig 50Euro (Mareike) och för de pengarna ska vi tre gå ut och äta. Nu får hon inte de förrän jag lämnat första gången och det kommer få lov att dröja 2 månader pga min (ganska) nygjorda tatuering. Men som sagt, viktigt var bara att jag är anmäld dit och det är jag.

Man får 18 Euro varje gång och var 4:e gång 20 Euro extra (dvs 38 Euro). Sen är det lite andra små extra utbetalningar vid olika tillfällen.

Sen har jag fixat så jag får hit mina skolböcker, mailat skolan om att jag pga bokproblemet inte kan lämna in första veckans uppgift utan frågat om jag får slå ihop vecka 1 och 2. Det är inte svåra saker, jag ska lära mig räknetal, hälsningsfraser osv, dvs saker jag kan men utan bok går det inte ändå för frågorna bygger på en historia i boken, som man ju måste ha läst för att kunna svara. Ifall ni undrar varför jag läser nybörjar tyska när jag förstår och kan göra mig förstådd, så är det för att jag aldrig lärt mig grammatiken rätt och det vill jag. Och det kostar ju mig inget, och jag får dessutom en "formell" utbildning på papper.

Sen har jag mailat vuxenutbildningen i kommunen (Falun alltså) också om mattekurserna. Få se vad som blev fel där.

Här märkt också, att nu måste jag inhandla mig en skrivare! Så mycket skoluppgifter som måste skrivas ut om jag ska få en vettig översikt på det. Så ska se till åka till Media Markt (billigast) någon dag. För det måste jag ändå bort till Weserpark (bussresa på 30 minuter). Gör nog det på torsdag, då har jag inget för mig. Ingen träning att titta på, för Werder har varit i Holland och spelat CL-match, Mareike åker hem för en fest i helgen osv. Dessutom har jag fortfarande inte lyckats hitta mig en tvättkorg...att det skulle vara så svårt? Men där borta borde det finnas.

Imorgon ska jag äta brunch med Miriam. En tjej jag lärt känna genom backhoppningen och som jag inte alls visste också flyttat till Bremen, fick jag veta när jag redan bestämt att flytta hit! En dag vid en träning (när jag var här i maj) sa någon, hej vad gör du här?? Ingen av oss visste att vi också båda gillade fotboll. Hon har dessutom bott i Norge och vill träna sin norska/svenska så jag slipper prata tyska med ;). Sen på kvällen blir det Cafe Wolf (en pub) och CL-matchen Twente Enschede - Werder Bremen, sänds nämligen inte på någon kanal som vi har, så det blir storbilds-TV på puben här intill istället.

3 kommentarer:

Vicky M sa...

jag trodde att du åkte ner med bil? fast du har kanske ingen?

Tasja sa...

Jag åkte bil ner, men vill inte ha den här, är dyrare och mer besvärligare än att åka buss eller bahn. Så den skickade jag hem igen.

Vicky M sa...

aha :)