tisdag 26 oktober 2010

Pappersjobb och upptäckt saker

Har suttit hela förmiddagen med div pappersjobb. Det mesta gällande skolan. Jag har idag fått klart att jag ska läsa Matte A, så har beställt (dyr!!!) bok till det också, mailat läraren om att jag pga detta inte får iväg första veckan (och troligen inte andra veckans) uppgift i tid. Jag har ju ingen bok...men inte mitt fel och även Vuxenutbildningen skulle maila läraren och förklara att det är pga deras dataproblem.

Betalade räkningar idag och upptäckte att jag för två bankomatuttag fått betala 5 Euro extra för varje. Tydligen (man upptäcker skillnader mellan Sverige och Tyskland emellanåt) måste jag betala det när jag inte tar ut pengar i min banks automat! Hade ingen aning....tur jag har min bank i kvarteret bredvid (i huset bakom det Mareike bor i) så jag får helt enkelt planera bättre och se till ta ut pengar i tid, så jag inte måste göra det på stan. Men igår rådde jag inte för det. Skulle köpa månadskort och ville ha en årsbiljett (fast man betalar per månad, det är som ett abonnemang) dels är det billigare, dels får jag åka på helger och röda dagar i hela Niedersachsen på den biljetten. Den dras från bankkonto, men det var för nära 1 november så jag fick lov betala första månaden kontant och vips var det tomt i plånboken och jag fick lov uppsöka en bankomat. Men jag lär mig så sakteliga! :)

Har också äntligen tagit tag i mitt svenska abonnemang för mobilen och får ett kontantkort. Det skickas dock inte hit för de kan (också) bara skicka inom Sverige, så mina föräldrar - ni läser ju här - ni kommer få hem ett SIM-kort från Tele2. Behöver ni inte skicka hit, det kan ligga tills jag kommer och hälsar på!

Inga kommentarer: