onsdag 27 april 2011

Förklaringen

Så nu har jag tid:

När jag kom till jobbet på måndagen så kom Jana direkt och sa att du får inte sluta, snälla, snälla vi hittar en lösning. Jag hämtar dig på morgonen eller du kan sova över hos mig när det behövs men du får inte sluta. Efter att hon tjatat i en halvtimme (istället för att gå hem eftersom hon hade slutat) sa jag att okej om du imorgon pratar med Britta (vår chef) och få igenom att vi får ett schema som passar ihop i vinter om jag inte hittar en lägenhet nära, och du får du också bara jobba morgonskift då och att jag även här får 35 timmar så säger jag av det andra stället. Jag hade ju inte skrivit på något än där, skulle lämna in papperen på tisdagen eftersom måndagen var en helgdag.

Sonja som jag jobbade kväll med skrattade och tyckte det var super Jana hade förhandlat fram en frist.

Sen ringde Jana på tisdagsförmiddagen och sa att hon fixat det! Och dessutom hade Britta 4 st lägenhetsförslag hon fått på mailen. Sen när jag kom till jobbet på tisdageftermiddagen så kom en anhörig till en boende och sa att hon nog säkert hade en lgh till mig, 50 m från jobbet, utan provison. En tvåa med kök färdigt (vilket är nog så viktigt här, oftast är alla lgh utan köksinredning). Det är en äldre dam som hyr ut den och hon ville helst ha en ensam lugn tjej. Jag har inte sett den själv än, hon skulle boka tid åt mig, men en annan på jobbet, Nuri, som också ska flytta hade sett den (trots att han är man fick han kolla för att han jobbar där men han tackade nej, han ska ha en annan större) och han sa den var perfekt för mig.

Dessutom anmälde sig flera att hjälpa till att flytta av arbetskollegorna med och både igår och idag har flera kommit och sagt att de tycker det är super att jag blir kvar. :)

Så jag blir kvar. För som sagt, jag trivs, får mer timmar och vet vad jag har där. Visst jag får flytta men det är på bra avstånd till Weserstadion med. Man kan till nöds gå, men med cykel är det inga problem.

Nu hoppas jag bara att jag får den där 50 meter därifrån. Vad de andra fyra är vet jag inte, vi skulle kollat på det idag men idag var en sån där dag när allt körde ihop sig så vi hann inte eftersom vi dessutom hade vidareutbildning efter ordinariepasset. Så vi gör nytt försök imorgon med det.

Jag tror i alla fall jag gjorde rätt trots allt. Visst jag får längre till Mareike och Benni och lite längre till fotbollen men hur som helst är jag oftare på jobbet än hos dom och något mer än vid stadion. Och det är ju fortfarande inte längre än att man när det inte är ishalka och för mycket snö och drivvindag kan cykla.

Inga kommentarer: