måndag 18 april 2011

Hoppsan.....

Jag har nog ett nytt jobb.....

Jag skulle ju bara dit och titta liksom. Men Tatjana tyckte efter rundvandringen, ska vi inte höra med chefen om de söker just nu (de har anställt två nya nyss), så hon knackade på där och frågade och vips satt jag i en anställningsintervju. Som var den enklaste och snabbaste jag någonsin varit på. Jag tror vi var där inne mindre än 5 minuter.

Hon började med att fråga hur mycket jag jobbade nu (30 tim/vecka) och sa jag hoppas du vill mer för här har vi 35 timmar i veckan. Om jag vill? Självklart! Fast sen kom haken då...de "snor" inte personal från varandra har de kommit överens om. Det är nämligen inom samma koncern (förmodligen därför intervjun inte var så djupgående + att jag ju var rekomenderad från en som jobbar där), alltså samma koncern men inte samma firma som det var mellan Sonnenbogen och Weserbogen därav skillnaderna i arbetstid och hur de hanterar ev övertid, men hurs om helst så måste jag få ett okay från mitt nuvarande jobb sa hon. Vilket jag sa, lär bli svårt, "tyvärr" är jag ju mycket omtyckt där.

Men jag slutar ju inte av missnöje. Utan att jag vintertid slipper cykla 1 timme är mycket värt, jag menar blir nästa vinter en isig istället för en snöig tex, tar jag mig knappt till jobbet på cykel. Och bussar går inga vissa dagar. Dessutom får jag 20 timmar mer i månaden. För det är väl enda nackdelen där jag jobbar nu. Jag har varje månad över 20 tim övertid. Som vi inte får betalt för utan ska ta ut i ledighet. Jag har i helgen frågat runt lite och alla har mellan 100-200 timmar sammanlagt ungefär. När jag frågade hur planen ser ut att få bort dessa timmar då vi ju snart bara har ett halvår kvar att detta år, så tittade de bara på mig och sa, det finns ingen. Och det gillar jag inte!

Tatjana har jobbat på det nya stället i 5 år och jag har frågat ut henne rejält. Det verkar mer ordning på att dels inte få så många timmar ö-tid varje månad (det är därför man i kontraktet har 35 tim/vecka) och har man övertidstimmar så jobbas de bort så fort det går.

Jag åkte sen vidare och lämnade plasma och när jag var klar där ringde min telefon. Det var Tatjana. Chefen på nya stället hade visst ringt högsta chefen i koncernen som hade godkänt att jag börjar på nya stället. Inte vet jag varför, kanske för att argumenten är de de är? Att jag kan gå över gatan istället för att cykla 5 km för att ta mig till jobbet? Samt att jag får mer tid, vilket jag ju vill ha?

Nu återstår bara det tråkiga och jobbiga. Meddela min chef på jobbet att jag vill sluta....när man inte slutar för att man är missnöjd är det trist tycker jag. Och jag vet ju de gärna vill ha mig där. Men det ligger ju lite långt bort. Jag har tom kollat lite efter lägenheter där, men dels finns inte många, det är mer ett villaområde. Dels är det ett "dyrt och lyxigt" område så de som finns blir alledeles för dyra för mig. Så jag har faktiskt försökt hitta en lösning som gör jag kan stanna men den finns helt enkelt inte.

Det finns en nackdel med nya stället. Jag måste jobba en vecka kväll varje månad. Men det lär jag överleva. Skulle det just denna veckan vara en match man verkligen verkligen vill se får jag försöka byta helt enkelt. Så många sådana har jag ju inte. Egentligen bara mot Hamburg, Leverkusen och Dortmund.

3 kommentarer:

Vicky M sa...

grattis Jossan! verkar jue verkligen va bra!! :)
e det ålderdomshem detta också? :)

Tasja sa...

Ja, det är också ett ålderdomshem. Men det ligger på sjukhusområdet mitt emot mig.

Anonym sa...

Vad kul grattis/Malin