fredag 3 december 2010

Första lönen

Här får man lön 3:dje vardagen efter månadsskiftet. Vilket denna månad är idag. Måste säga jag är positivt överraskad. Att jag fick så mycket efter skatt, sjukförsäkring, a-kassa osv. Jag jobbar ju bara 75% ska man också komma ihåg. Och denna lön är enbart grundlön. Min ob och min extra tid kommer ju först nästa månad (kommer ju alltid i efterskott). Jag fick ut 1023,22 Euro (är vad jag räknat få ut på en heltid, visste ju inte hur mycket som dras i skatt osv här).

Jobbar jag heltid i Sverige + ob får jag ut ca 15-1600 Euro. Så en 75% lön på det blir ca 1100 Euro. Så jag gissar att med ob här får jag ut samma jag skulle fått ut i Sverige. Sen att jag ofta kan jobba övertid i Falun och få ut betydligt mer kan man ju aldrig räkna med. Någon gång hamnar väl personalkvoten där också som den ska. Sånt får man ju enbart se som plus. Och här ser det också ut som att man kan jobba extra hur mycket som helst (än så länge i alla fall) om man vill. Fast jag vill helst inte. Jag klarar mig mycket bra på runt 1000 Euro.

Skickade iväg en ansökan om den andra lägenheten igår. Få se om jag hör något. Den är 100 Euro billigare i månaden. Samma kvadrat som här men 2 rum istället för 1.

Funderar på om jag ska försöka få med Mareike till stan på Weihnachtsmark och testa nya kameran eller om jag ska vara lat och ligga på soffan tills det blir fotboll. Först 2 BuLi med Paderborn, sen 1 Buli med Kaiserslautern -St Pauli.

Har cyklat i snö idag också. Var 3-4 cm imorse när jag kom ut. Men det var inga problem. Cykelvägarna var nästintill helt färdigplogade och vägarna var fria. Cyklar helt klart hellre i snö än i vind kan jag ju säga! Kallt är det inte heller -2 grader imorse och nu runt nollan.

Inga kommentarer: