söndag 30 september 2012

Helgrapport

Vi började förlustraden med att se på när U23 spelade hemma mot Wolfsburgs U23. Det var U23:s första förlust denna säsong och det var ingen dålig match av våra U23:or. Men Wolfsburg hade sammanlagt två målchanser och en ramlade in. En hörna som gick alla förbi och direkt i mål. Sen ställde dom sina 10 utespelare i sitt försvarsrum och det var omöjligt för Werder att göra mål. Det märks att vår målspottare Max Wegner (7 mål på 3 matcher) är skadad. Tyvärr har ingen tagit hans roll och han blir troligen borta resten av höstsäsongen.

Saknades gjorde också Tom Trybull och Florian Nagel. Flo var iof i truppen men varit skadad i mer än tre veckor och spelade därför inte. Så vårt mittfält var också försvagat. Men som sagt, det var egentligen ingen dåligt match från Werder. Ser man ju på siffrorna också, 0-1.

Efter matchen gick vi hem till Benni och Mareike och gjorde våra nachos och såg på lite TV. Jag gick vid halv tolv eftersom jag tyvärr jobbat hela denna helgen. Men jag ville hellre ha nästa helg ledig och då måste man ibland jobba fast Werder spelar hemma.

Jag jobbade sen på lördagen och lyckades pricka in dagens ösregn på vägen från jobbet till Stadion. Nu har jag en bra regnponcho men det hjälper inte när det regnar på tvären. Jag var väl inte lite blöt om benen och fötterna! Tur nog var jag torr upptill.

Werder satte emot Bayern bra, i 81 minuten stod det fortfarande 0-0 men jag var rätt klar tidigt på att det inte skulle hålla hela vägen. Bayern har helt enkelt för bra spelare. Jag menar bara en av deras spelare, Bundesligas dyraste genom tiderna med 400 miljoner är ju nästan dyrare ensam än hela Werders trupp ihop. Eftersom Werder detta år också består av många egna unga spelare. Och lite otur hade vi också, Marko Arnautovic hade ett skott som strök stolpen strax innan Bayerns första mål föll. Hade det gått in vet man aldrig om vi kunnat försvara vår ledning eller i alla fall kunnat hålla oavgjort. Nu föll i de sista 10 minuterna två snabba mål. Men spelar Werder vidare så här ser det inte allt för illa ut framöver. Nu har man mött de flesta "svåra" konkurenterna. Vi hade ju ett rätt tufft spelschema så här inledningsvis på säsongen.

Efter matchen gick vi åter till B&M med en avstickare till Crossini innan för att köpa med oss mat. Sen såg vi Sportschau för att se hur resten av matcherna från omgången såg ut. Jag gick dock redan vid halv tio tiden, var lite trött och platt från igår och måste ju upp och jobba även morgonen därpå.

De andra tre förlustmatcherna såg vi ju inte live men det är ju lag vi följer och som sagt, det var verkligen inte vår helg fotbollsmässigt....

Har jobbat idag med och jobbar även måndag och tisdag innan jag äntligen får en efterlängtad ledig dag. Och sen har jag helgen ledig. Skönt. Åker till Havelse (Hannover) och kollar på U23 på lördagen i alla fall, sen får jag se vad jag hittar på. Beror ju mycket på vädret. Är helt klart höstväder nu. Igår sol, regn och blåst och idag varmt 17 grader och sol men väldigt blåsigt.

Inga kommentarer: