lördag 3 maj 2008

Trött, ont i huvudet, tappad lust

Vaknade med huvudvärk, vet inte varför, la mig i god tid för en gångs skull. Trött var jag i morse också hade alarmet på 06.15 men först 07.30 gick jag upp. Blev lite sen i stallet men det händer inte så ofta så en gång får de överleva.

Tappade helt lusten att rida när jag gjort klart allt jobb i stallet. Står mest och tittar på dom och undrar vem som ska bort? Jag varken orkar eller har råd att ha 2 hästar i vinter. Men inte lätt välja bort en av dom. Det superoptimla vore att låna ut Galax 1-2 år och få henne tävlad, ha kvar Action och sen ta hem henne, då är han 23 år om han lever än. Han behöver nämligen bara ridas 3-4 ggr i veckan och det skulle göra jag hinner med mig själv lite. Eftersom jag är borta mycket på vintern är det jobbigt hålla igång två hästar + jobba ikapp all ledighet från jobbet också samt ordna ersättare som tar hand om hästarna veckovis när jag är borta. Det sliter, spec när vi inte har ridhus, jag måste rätta mig efter stallpass 6 ggr i veckan, kan alltså inte åka ut och rida mitt på dagen eller eftermiddagen tex. Med bara 1 häst har jag bara 3 pass i veckan.

Men nu kommer en lång härlig sommar när de går ute så jag slipper vara så tidsbunden i alla fall. Och jag har några månader på mig att fundera hur jag ska göra.

Men vet ni någon som vill låna ett tufft sto så hör av er! (jossejossan100@hotmail.com) Hon är lite speciell men inte svår egentligen men man måste vara tuff annars tar hon över totalt. Tävlad 1,10, LB Dressyr och Deb Fälttävlan som unghäst men sen bara tränats och promenadridits i 3 år efter det. Ringrostig i hoppningen då jag inte hoppar henne alls, min medryttare har hoppat henne lite i höstas. Lånas endast ut genom kontakter pga det humör hon har.

Jag har lite krokar ute om henne och min medryttare ska så klart få första tjing men det skadar aldrig med förslag! Hon är ingen jättetalang kanske men nog kan hon skutta runt lätta klasser utan problem i alla fall. På bilden rider och hoppar en 15 årig tjej henne (första gången hon rider henne.)

1 kommentar:

Vicky M sa...

jag har kanske en idé :) Fast vet inte om ni kan komma överens om något. kolla in www.kungsviksgard.se