söndag 10 februari 2008

Svenska Rallyt

Jari-Matti Latvala, 22 år är den yngsta vinnaren av en VM-deltävling någonsin. Han ledde från andra specialsträckan och lyckades hålla undan. Det blev dubbelt finskt eftersom hans stallkamrat Mikko Hirvonen blev tvåa.

Från presskonferensen:
Det blev en historisk segrare i Uddeholm Swedish Rally när 22-årige Jari-Matti Latvala behöll sin ledning från specialsträcka två och genom hela rallyt till målet på SS 20.

Latvala blev därmed den yngsta segraren någonsin i en VM-deltävling. Och historien blir ännu bättre när den näst yngsta föraren, bortgångna landsmannen Henri Toivonen, var en av anledningarna till att Jari-Matti började köra rally.
- Jag har ju sett hur han gjort när han körde och han är nog min stora idol i karriären, sa Latvala på FIA:s officiella presskonferens efter tävlingen.

Det blev dubbelt finsk när teamkamraten till Latvala i BP-Ford Abu Dhabi World Rally Team, Mikko Hirvonen, bevakade sin andraplats och avståndet fram till segern blev tillslut nästan en minut.
# När kände du att du inte kunde på allvar utmana om segern?- Lördag morgon. Jag gjorde ett försök men kände att jag inte kunde få ut det mesta från mig själv, så det handlade bara om att bevaka andraplatsen. Avståndet var helt enkelt för stort fram, sa Hirvonen som dock var ganska nöjd med sin vecka i Sverige som innebar att finländaren övertog ledningen i VM-tabellen inför nästa stopp i kalendern Mexico.

Trea blev, också det väldigt ohotad, Gigi Galli som var mycket, mycket nöjd.- Jag kunde inte drömma om ett sånt resultat. Tidigare år har jag fått två-tre tävlingar på mig att prestera men nu har jag en hel säsong och det känns riktigt bra och ger mig ett mycket bättre självförtroende, log Galli.

Inga kommentarer: