måndag 4 augusti 2008

Chippen till Saudiarabien!?

Enligt Nantes hemsida är affären klar. 4 år ska han spela där. Känns ju fotbollsmässigt som ett rejält nerköp för honom även om han inte varit ordinarie i Nantes. Sen undar jag hur hans glassiga och lättklädda flickvän ska klara 4 år där. De har liksom inte en kvinnosyn som i väst och hon kommer inte kunna klä sig som hon gjort. Hon kommer inte kunna röra sig lika fritt osv. Jag menar hur kul låter det här:

Kvinnor får inte köra bil och avråds även från att använda allmänna kommunikationsmedel.
Såväl kvinnor som män kan emellertid ta taxi, men kvinnor kan dock bli avvisade om de inte är i manligt sällskap.
Efter mörkrets inbrott bör dock kvinnor avstå från taxiresor.
Lagar och lokala sedvänjor begränsar starkt kvinnors rörelse- och handlingsfrihet och umgängeslivet är i stor utsträckning könssegregerat.
...
Kvinnor, som är gifta med saudiska män måste ha mannens tillåtelse för att lämna landet, oavsett kvinnans medborgarskap. Detta gäller även gemensamma barn.
...
Reglerna för umgänge mellan kvinnor och män omöjliggör ett västerländskt levnadssätt och påbjuder anpassning till de lokala sedvänjorna. Den saudiska sedlighetspolisen (Moutawan) övervakar efterlevnaden av religiösa traditioner och moralregler. Utlänningar har arresterats och deporterats för brott mot dessa regler. Kvinnor och män som vistas tillsammans kan uppmanas att uppvisa intyg på att de är äkta makar, för att undvika trakasserier eller annan påföljd. Kvinnor som arresteras för att ha åtföljts av en man som inte är en nära manlig släkting kan åtalas för prostitution, med hårda kroppsstraff som följd.
Kvinnor förutsätts klä sig konservativt (långärmade, lössittande plagg som går ner till anklarna/ej byxor). På offentlig plats – i synnerhet i konservativa områden av landet, inklusive i Riyadh - påbjuds att kvinnor bär svart fotsid kappa (s.k. abaya) samt att håret täcks
På vissa restauranger finns familjeavdelningar. Det finns dock restauranger som inte serverar kvinnor samt restauranger som vägrat servera kvinnor som inte åtföljs av en nära manlig släkting. Banker och postkontor har ofta separata avdelningar för kvinnliga kunder.
Kvinnor får inte köra bil och inte heller färdas i bil med annan man än sin make, bror eller far. Undantag gäller för taxi, även om taxi ibland vägrar vägra att ta med en ensam kvinna. Kvinnor får inte röka offentligt.

Källa: http://www.swedenabroad.com/Page____30438.aspx


Men men man kan visst göra vad som helst för pengar...... fast då tycker jag 3 miljoner Euro är för lite faktiskt!

1 kommentar:

Malin sa...

Usch där skulle man ju aldrig kunna tänka sig å bo.Tråkigt att vissa länder har sån konstig kvinnosyn.Det är ju bla så här man märker hur jävla bra sverige är trots allt.

Och nej 3 miljoner Euro skulle inte räcka inte ens det dubbla.4 år fyfan