lördag 16 augusti 2008

Tragiskt x 2


Den unge nordiske kombineraren Alfred Rainer från Österrike dog idag på morgonen efter att ha legat i koma i ca 1 vecka efter en svårt glidskärms olycka. Jag vet inte riktigt vem det är, har aldrig träffat honom men det är tragiskt när unga människor avlider.

Känns helt fel att jämföra den tragiken med den som händer Harri Olli men han har i alla fall på obestämd framtid fått sparken från Finska backhopparlandslaget och han är också sparkad ur sin träningsgrupp i Lahti där han hoppat med Lahden Hiihtoseura. Orsaken är att han åter inte hållt sig till gemensamma regler under tävlingar i SGP.

Den ena händelsen är en tragisk olycka och det som känns fel att också kalla det andra tragiskt är att Harri Olli bara är en idiot som förmodligen kommer supa bort sin karriär. Det är tragiskt på ett annat sätt för till skillnad mot Matti Nykänen så har både klubb och förbund försökt hjälpa Harri.

2 kommentarer:

Vicky M sa...

Tycker de kan ge Harri ett break, han presterar på tävlingarbna, och nu blev han sparkad pga einsiedeln. vad gjorde han dagen efter i courchevel? VANN!!! ge killen ett break.

sen ja jag är kanske personligt engagerad och partisk men iaf.

Tasja sa...

Fast hur svårt är det egentligen att följa så enkla regler som att komma i tid? Och skulle alla börja som honom skulle det ju haverera totalt.

Sen tror jag de är livrädda gör om misstaget de gjorde med Matti och tar i rejält direkt från början.

Sen är det ju inte snyggt av Harri att SMS:a Lahden och säga han vägrar hoppa i samma grupp som Kalle. Sånt tar man väl direkt muntligt??