fredag 10 april 2009

Dagens träning, mineralbrist, sjuk, allergisk?

En bit in i träningen idag började jag kallsvettas. När man tränar hårt och samtidigt lägger om kosten enligt den metoden jag gör så kan man få mineralbrist har vår lärare varnat oss för. Fast jag kan inte komma ihåg att ett av symptomen var just att man kallsvettas. Jag körde dock på som vanligt (envis är man ju och när man väl åkt dit vill man ju inte åka hem direkt liksom) bytte dock ut de sista 30 min Crosstrainer mot 30 min cykel. Hade jag blivit yr hade jag i alla fall redan suttit ner! Men det gick bra, förutom då att kallsvetten fortsatte att rinna.

Om det nu är mineralbrist är det lätt åtgärdat man ska bara dricka lite mineralvatten. Jag avskyr dock mineralvatten så jag har varit glad över att inte råkat ut för det förrän nu. Men å andra sidan kan det ju vara så jag håller på att bli sjuk också (vilket jag för all del inte vill, jag ska jobba hela Påskhelgen och tjäna fina pengar på ob:et. Någon låg sjukersättning vill jag inte ha!). Det som kan tala för den teorin är att jag börjat nysa. Men det kan lika gärna vara allergin som slår till, de har ju varnat för höga pollennivåer i Påsk. Jag har inga andra sjukdomssymptom som hosta, snuva eller ont i halsen.

Det som talar för mineralbrist är att jag de senaste dagarna tappat många kilon. Vi ”får” egentligen inte väga oss hemma, eftersom vågen inte visar hela sanningen. Den visar ju bara ”rena” kilon och eftersom vi tränar samtidigt lägger vi ju på oss muskler som väger mer än fettet vi tappat. Men hur som helst så har jag känt att kläderna blivit så stora så jag var tvungen fuska lite och kolla. Förmodligen har min ”matmisshandlade” kropp behövt så här många veckor på sig att få igång en normal förbränning.

Nu ska jag pina i mig mitt glas med äckligt mineralvatten, ta en allergitablett och bädda ner mig i soffan så har jag i alla fall försökt motarbeta alla tre orsakerna till att det kändes som det gjorde idag.

1 kommentar:

Vicky M sa...

ta inte ut dig för mycket!