fredag 10 april 2009

Snälla låt oss slippa Svennis!!!

I dagens Aftonbladet kan man läsa att Svennis och hans anhang letar nya jobb (efter att ha fått sparken från Mexicos landslag). Nu blickar de mot Bundesliga.

En av de klubbar Aftonbladet räknar upp som (ev) söker tränare är "mitt" Werder Bremen. Men snälla låt oss slippa Svennis!!! Dels var det länge sedan han hade några större framgångar och jag vill inte se en sådan fin klubb som Bremen omskrivas och bli känd för sin tränares smutsiga kvinnoaffärer...... då kanske grisen här bredvid måste bli den nya officiella maskoten.....

Nu är Werder inte en klubb som är känd för att sparka sina tränare bara för att det gått lite dåligt. Visst är 10:e placeringen i ligan en katastrof för en klubb som brukar vara med och slåss i toppen varje år. MEN än så länge går det bra både i UEFA-cupen och i DFB-pokalen. Fortsatt framgång där och Thomas Schaaf sitter säkert. Även om han nog redan nu sitter minst löst av de tränare och klubbar som tidningen räknade upp.

Det enda positiva är att tidningen citerat det här från Tord Grip (det är han om uttalat sig till tidningen):


Jag har tittat väldigt mycket på Bundesliga och det är en intressant liga
där det spelas fantastiskt bra fotboll, säger Grip.
– De har mest publik av
alla de stora ligorna i Europa och det är topparenor i stort sett överallt.
Klubbarna är väldigt bra skötta där nere och det är många av klubbarna som har
det ganska bra.

När ska svensk media börja med ordentliga rapporter från Bundesliga? Oftast skrivs det när Markus Rosenberg gjort något mål och oftast har artikeln då faktafel..... :(....senaste exemplet dagens artikel från UEFA-cupen. Markus har inte längre problem med låret som han fick i senaste UEFA-cup matchen. Han har spelat ligamatcher sedan dess. Utan det är ryggen och den skadan fick han i matchen mot Hannover 96. Och även det har han hunnit tillfriskna ifrån. att han saknades mot Udinese berodde på ont i magen.

Inga kommentarer: