onsdag 3 juni 2009

Funkar detta på er?

En tankeläsare har gett sina bästa tips i Aftonbladet:

8 strategier för att få någon på fall

1. Anpassa dig efter personens rörelsemönster. Tycker du om någon går det ofta automatsikt. Vi börjar likna dem i hållning, rörelser och gester. Vi gillar personer som liknar oss själva.

2. Börja se personen du pratar med! Ofta tänker vi så mycket på oss själva, på vad vi ska säga och på hur vi ser ut, att vi inte lyssnar och ser! Då blir det svårt att få någon att falla för dig.

3. Omge dig med schyssta och snygga människor På så sätt visar du att du är attraktiv och något som folk vill ha. Akta dig dock för att ha för snygga vänner om du vill synas i gänget.

4. Neg-principen. Det handlar om att plocka ned personen du ska stöta på/är intresserad av. Kanske ragga på personens kompis eller komma med en småsyrlig kommentar (i stil med att ”fin klänning du har, men jag har sett den på väldigt många ikväll”). Då börjar personen undra vad du håller på med och anstränger sig för att få dig att börja bete dig annorlunda.

Henrik Fexeus: Ja, det är cyniskt, men fungerar väldigt bra.

5. Lagen om tillgänglighet: Visa att du har begränsad tillgänglighet. ”Jag finns här just nu, men snart försvinner jag.” Det gör dig mer attraktiv i den andres ögon än om du konstant skulle finnas tillgänglig.

6. Försvinn ett tag. Har du förgäves försökt få någon på fall kan det vara effektivt att gå under jorden ett tag och inte svara på sms eller i telefon. Då är det inte ovanligt att personen ser dig med nya ögon och helt plötsligt finner dig väldigt intressant.

7. Välj rätt tillfälle att ”slå till”. Vi jämför precis allt. Vill du framstå som attraktiv ska du välja dina tillfällen då du ”slår till” omsorgsfullt. Gå inte fram när någon pudding precis varit där; då kommer du inte till din rätt.

8. Umgås inte med folk som är snyggare och smartare än dig själv. Om du vill verka snygg och smart vill säga.

Jag kan ju säga att om någon använde nr 4 & 6 på mig så skulle jag rycka på axlarna och klassa den som inte värd att bry sig i. Vad funkar det på er?

1 kommentar:

Nettish sa...

Men seriöst! Den artikeln är ju bara att skrota. Något bland det dummaste jag läst på länge.