lördag 5 februari 2011

Skitväder och fotboll

Jäklar vad det har stormat idag! Och regnat. Fast det regnade mindre än igår. Fast eftersom det stormade lika mycket, så blev man i alla fall rejält blöt.

Direkt efter jobbet cyklade jag till Platz 11 där jag träffade Katja, Benni och Monika. Tillsammans såg vi U23 spela mot Rot-Weiss Erfurt. Tyvärr förlorande Werder med 1-2, fast de hade mer chanser och spelade bättre. Men våra bästa U23 målvakter Sebastian Mielitz och Felix Wiedwald, var ju i Mainz (eftersom Wiese är avstängd) så det var U23:s tredje målis som stod i mål.

Direkt efter den matchen såg vi proffsen spela borta mot Mainz. Vi såg matchen i Vereinshemmet (som ligger inne på Platz 11), där var även Alex med och tittade. Werder var betydligt bättre de första 10 minuterna. Sen i 13:e minuten gjorde Mainz 1-0 och då tog de över. Men Werder hade flera chanser, Mainz med men som sagt, målvakter är väl det enda Werder har hur många bra som helst av och Miele spelade super. Så det såg ut som om vi skulle förlora med det trista 1-0 men i 92:a (varför de alltid ska vänta så länge kan man ju fråga sig!) lyckades Pizarro göra mål och matchen slutade 1-1. Dessutom förlorade en del lag som låg före oss, och det är poängmässigt jämt, så nu har vi (om Hamburg slår det andra Hamburgslaget St Pauli imorgon - och det bör de normalt göra - ) ett par platser till den där hemska kvalplatsen eller ännu värre nerflyttningsplatserna.

Fast vi har svåra matcher kvar. Hannover hemma nästa helg och Hamburg borta helgen därpå. Två Nordderbyn. Och helgen därpå Leverkusen hemma.