söndag 13 februari 2011

Snö igen...

Suck. Jag som hade hoppats vi fått det sista för denna vinter. Okej, det är inte mycket som ligger, någon mm bara men det är vitt och halkigt. Igår i Rostock hade vi sol och fint väder men vi fick rapporter om att det snöade i Bremen. När vi kom hit runt halv tio på kvällen hade snöandet gått över till regn så jag hade ju hoppats det skulle vara bart idag. Men troligen har det varit kallt under natten och regnet har gått över till snö.

I alla fall hade vi jättekul i Rostock trots förlust för U23:orna. Men annat hade man inte väntat, Hansa Rostock ligger tvåa och har chans att gå upp i 2 Bundesliga. Werder Bremen II ligger näst sist. Resultatet blev "bara" 2-0 och det kan vi tacka Felix Wiedwald för. Han gjorde flera bra räddningar och flera gånger var Hansa Rostock spelare ensamma med honom utan resultat. Dessutom är det lite surt att båda målen kom till på onödigt sätt. Dumma bakåtpassningar.

Vi var en rolig liten grupp som reste och på vägen tillbaka när vi var lite lagom trötta så underhöll vi hela vår tågvagn tror jag. Det var jag, Benni, Mareike, Katja och Lukas. Lukas har jag träffat förut lite snabbt vid matcher men inte förut direkt lärt känna honom. Vilken rolig prick! Jag skrattade så jag fick ont i magen när han höll i gång som värst.

Idag är det mininordderby, Werder - Hannover. Här i veckan har Ultras mellan Werder och Hannover rykt ihop på en tågstation någonstans i buschen när båda lägren var på väg hem från bortamatcher och därför är det idag en "högriskmatch" alltså det kommer att vimla av poliser precis som när det är det stora nordderbyt mot Hamburg. Annars kommer nämligen Bremen och Hannoverfans mycket bra överens då vi har vår gemensamma fiende Hamburg. Alex som bor närmast stadion har rapporterat att de första polisbilarna redan rullar runt där. Nu behöver man som "normal" fan inte vara rädd, de där grupperna bråkar bara internt.
Vi blev varnade av polisen igår med i Rostock att inte bära Werderkläder så det syntes när vi åkte S-bahn och så men det var inga problem. Någon av oss hade ju tex en jacka med märke på och det kunde man ju inte gömma. Nu hjälpte det säkert att Rostock vann också. Var samma när vi bytte tåg i Hamburg med. De spelade ju borta och deras fans skulle med det tåg vi klev av så redan där klädde man sig så att det inte syntes man kom från Bremen.

Innan matchen idag är vi ett gäng (riktigt vilka som kommer i slutändan vet jag inte) som ska träffas på Scharfrichter, ett ställe man kan äta currywurst på. Finns visst 80 olika grader av starkhet på korven där. Benni tror jag är på grad 6 eller så och har som mål nå 8 eller kanske möjligen 10. Och då är det starkt! Hur någon kan äta starkare förstår vi inte men tydligen finns det folk som gjort det. För då får man en mässingsplatta med sitt namn på uppsatt på väggen på stället.
Nu ska jag leta billiga flygbiljetter och se till att boka också!

Inga kommentarer: