torsdag 4 november 2010

Ändring

Hon som jag skulle gå med på vån 1 var sjuk idag (och är det imorgon också), så istället fick jag gå som ordinarie på vån 2 med min "handledare" Vanessa och Nicole fick gå ner på vån 1. På morgonpasset är man 2 på varje våningsplan = 4 st och på kvällskiftet 3 st, då hjälps vån 1 och 2 åt. Man är en undersköterska på varje våning och en sjuksköterska som är på båda.

Men det gick hur som helst bra idag, trots att det oplanerat blev att jag fick vara ordinarie. Vi hann med bra och var klara i tid utan problm. Vi gör så imorgon också och det är bra, för på måndag ska jag ju då som sagt jobba helt (nästan i alla fall) själv på våning 2 på kvällspasset.

Att vi kan vara så få beror på att dels är det inte fullt. Tror vi har så 5 rum tomma på vån 2. Inga som man måste vara 2 st på, alla kan gå själv, eller i alla fall stå själva. 2 stycken får man stötta lite men som sagt, de kan bära sin egen vikt i alla fall. Det är stor skillnad mot där jag jobbade i Falun, där var man tvungen vara 2 på nästan alla, flera fick lov att hanteras med lift. Samt att här gör man verkligen bara vårdsysslor. Det finns kökspersonal, städare och tvätterskor anställda. I Sverige är man allt i ett. Gör ju också att "ren" vårdpersonal är färre men fördelen är, man får verkligen koncentrera sig på vård och inte hålla på med en massa annat som dammsuga, torka golv, göra ren toaletter, diska, laga mat och tvätta.

Nu måste jag läsa lite tyska, sen mer matte, så jag kommer lite ikapp. Skulle egentligen verkligen behöva vara hemma och plugga hela helgen men jag är ju som sagt borta. Kommer ha Europa Leauge matcherna på i bakgrunden. Först spelar Leverkusen hemma mot Saloniki sen Dortmund borta mot Paris SG.

1 kommentar:

Vicky M sa...

Känn dig utmanad :) http://vicktoriamurawska.blogspot.com/2010/11/snart-ar-det-jul.html