måndag 22 november 2010

Ny vecka

Så då har jag precis jobbat mitt första pass själv på nya stället. Och det gick, precis som jag trodde det skulle göra, utan problem. Hade dock motvind när jag skulle cykla hem. Och eftersom jag åker 3/4 över eller längs med Weser, så blåser det rejält när det blåser här. Men det gick lättare än jag trodde, men visst man blir svettig. Skulle gärna ha en sån där elcykel, så kan man koppla på elmotorn i uppförsbackar (har en liten åt vardera hållet) eller sådana här dagar när det blåser motvind.

Har precis betalat lite räkningar i min tyska bank, ska strax göra det samma i min svenska och sedan skriva ut en del skolpapper och öva lite inför det muntliga provet imorgon.

Jag tror inte det blir problem få jobba övertid om man vill. Redan idag frågade de om jag kunde jobba imorgon extra. Men pga mitt prov kan jag verkligen inte det. Vi har enorm personalbrist och grejen är inte den de inte vill anställa för det vill de, grejen är att här vill ingen ha dessa jobb. Vilket jag tycker är underligt, jämför man med hur det är här mot Sverige, så är jobbet här betydligt lättare, man får lika mycket betalt (men här är det billigare att leva) så jaaa, jag fattar inte varför tyskar inte vill jobba med äldre faktiskt. Och i den här stan är ändå arbetslösheten hög, över 12%. Men idag var i alla fall 3 stycken på intervju, vore ju bra om alla ville ha jobbet.

Inga kommentarer: