söndag 5 augusti 2012

GEIL, GEIL, GEIL!!

Och vilka jäkla målvakter vi har!

Jag tror inte mina ögon (kan ju bero på att jag verkligen måste beställa nya linser....hahaha) men efter 5 min ledde vi med 2-0 efter mål av Niclas Füllkrug och Mehmet Ekici. Sen återställde Dortmund ordningen genom att göra 3 mål på 3 minuter och så långt var ju allt normalt. Båda lagen spelade med typ C-lag så så långt var det rättvist. En del proffs, en del U23 spelare. Båda lagen hade sina andra målvakter i mål och båda gjorde rejäla missar.

Till slut fick vi en straff och genom Aaron Hunt blev det 3-3. Sen missade Moritz Leitner från Dortmund öppet mål då han inte träffade bollen utan luften ovanför i slutminuten så det gick till straffar även idag. Då tänkte man ju, så gärna hade man haft Miele i mål....men Raphael Wolf han kan han med! Han höll första straffen, sen höll Mitchell Langerak (Dortmunds australieniske målvakt, som är en riktigt bra målvakt) vår andra straff som Clemens Fritz sköt. Så efter 5 straffar var stod det 7-7. Sen höll Wolf en straff från Grosskreutz och när sen Basti Prödl satte sin SÅ VANN VI HELA LIGA TOTAL CUP. Nu är Liga Total Cup hur fint det än låter trots allt bara testspel, men vafan, självförtroende och känslan av att det trots allt går, trots underläge den känslan kan ingen ta ifrån vårat unga lag. Som direkt imorgon flyger till sydtyskland på träningsläger och kommer hem först på lördagmorgon till Tag der Fans och testspelet mot Aston Villa på kvällen. Och såklart har jag biljett!

Detta unga Werder kann floppa eller toppa i ligan det är ett som är säkert. Det är briljant framåt mest hela tiden men tyvärr (och det har ju alltid varit Werders kardinalfel) är det ibland väldigt öppet bakåt. Men hur som helst är försäsongen betydligt roligare än den varit de senaste två åren och det trots att så många landslagsspelare har lämnat till plats för unga talanger.

Inga kommentarer: