fredag 31 augusti 2012

Till slut så.....

Först så var jag och Benni på proffsens avslutsträning. Eftersom det var kort om tid mellan den och U23:s testspel i Habenhausen (bredvid mitt jobb) hängde vi kvar vid Stadion och Benni fotade sig med ett par spelare och så satt vi där och babblade lite. Träffade Yuting med hennes två kompisar (som jag inte vet vad de heter). Hon frågade om vi också skulle till matchen på kvällen och jag sa jag skulle dit. Erbjöd dem skjuts då jag ju vet hur svårt det är att ta sig med buss dit. Och på så sätt fick jag ju sällskap också.

Jag ville ju gärna ta ett kort med Florian Nagel men när vi kom dit var han inte med på plan. Glädjande nog var Florian Trinks det däremot, han är redan fit och inte utlånad! För nu är transferperioden i Tyskland slut! Ska efter detta blogginlägg beställa mig matchtröja.

I alla fall kom Flo N efter ett tag, ställde sig bredvid mig för att hälsa på Werders högsta chef Hr Fischer. Och jag min dumma sten vågar inte fråga honom om ett foto. Kunde slå mig själv med något hårt. Bättre tillfälle finns väl inte?!?!?! Men jag frågade Hr Fischer och fick hans autograf på min väska, alltid nått......

I alla fall så fick jag så reda på att han är lätt skadad. Har problem med låret och tyckte det var onödigt att spela testmatch. Eller som han sa, mot Habenhausen ska de väl klara av det utan mig ;), så där lite med glimten i ögat för han är liksom inte en av stöttepelarna eller har ens en fast plats i startelvan även om hans distansskott är sååååååå läckra. Klarade av det gjorde de förresten, vinst med 6-0.

Sa dock till Yuting och de andra att kommer Flo förbi igen då gör jag det. Frågar om ett foto. Och efter lite här och där, han fick gå förbi två gånger, tog jag mod till mig och frågade. Jag tycker det är lite pinsamt när de är där privat. En sak är när de så att säga arbetar. Men privat försöker man ju lämna de ifred. Men Flo N är ju en av våra amatörer, blir inte så ofta igenkänd och definitivt inte i privata kläder. Jag tror till och med han blev lite stolt och glad för han log väldigt när jag ställde frågan om han kunde ta ett kort med mig fast han var där privat.

Postar kortet så fort jag fått det på mailen från Yuting. Batteriet var nämligen slut i min kamera för jag tryckte henne min systemkamera i händerna och sa varsegod. Jag ser ju hellre matchen än fotar men vill gärna ha foton och hon tyckte det var superkul att fota med en sån kamera. Ska kopiera alla foton och ge dom till henne imorgon.

onsdag 29 augusti 2012

Bye, Bye Denni

Idag lånade Werder ut Denni Avdic till PEC Zwolle (Holland) 1 år utan köpoption! Det kan nog bli bra. Han behöver spelpraxis och vi har just nu för många forwards som är bättre. Och utan köpoption är ju super.

Snart är det också dax att säga bye, bye Basti. Han är ju klubblös men idag satt han igen bredvid mig på läktaren vid Platz11 när U19 spelade (och denna gång var jag inte själv där och har bildbevis!) och när hans pappa ringde för att höra hur det går i förhandlingar fick vi det nyaste och absolut exklusivaste skvallret direkt från källan så att säga. Han väntar ikväll eller imorgon på ett besked från Celtic (vilket ju vore toppen!!!) annars skulle han välja de andra. Tyvärr fick vi aldrig veta vilka de andra var för då reste han på sig för att få prata ostört. Och sen var matchen nästan slut så han gick, annars hade Benni frågat honom.

Matchen var bra, efter en dålig början då Hannover gjorde 0-1 skärpte de till sig och till slut stod det 5-1. Mina senaste tävlingsmatcher jag sett har slutat 5-1 (Hannover - Oberneuland), 6-0 (Werder U21 - St Pauli) och idag 5-1 (U19 - Hannover). Alltså måste det väl bli 6-0 på lördag eller? ;) Jag sa till Benni att jag kan stå ut med 5-1 också. Det är ju DERBY!!

Imorse var jag trött, supertrött. Men till slut måste det väl märkas att man jobbat så mycket de senaste veckorna. Nu jobbar jag kväll imorgon, så jag kan sova ut, och har sen tre lediga dagar. :D.

tisdag 28 augusti 2012

För tidigt jubel?

Florian Nagel
Går tydligen lösa rykten om spel hos Regensburg för Florian Trinks. Regensburg. Det är liksom djupaste Bayern. Jävligt långt bort! Dessutom vet ingen om det är lån eller försäljning. Tja det är lösa rykten så man får väl hålla tummarna. Men det är ett 2 Bundesliga lag, skulle alltså passa. Fast om han nu absolut ska spela 2 Ligan kan han väl gå till St Pauli. Så kan han bo ihop med Lenni igen :)

På tal om St Pauli så slog vårt U23 deras U23 idag klart med 6-0. Snyggaste målet: Florian Nagel till 2-0. En kanon från 30 meter insidan stolpen och i mål. Bäääääääm! Foton kommer imorgon eller så.

Och redan imorgon är vi tillbaka på brottsplatsen (Platz11) så att säga då vårt U19 spelar Bundesliga och möter Hannover 96. 

Nu rätt snart: Sängen!

Dag 2

U23 match ikväll. Motståndet heter St Pauli U23. Måste förmodligen gå dit i tid så man säkrar en fribiljett. Men jag är ju oftast där 45-60 min innan hur som helst och då finns alltid biljetter. Annars är priset för oss medlemmar hela 2 Euro ;), tror jag överlever det priset också...hahaha

Är väl sällan man blir glad av att höra att en spelare är skadad men just nu  är jag det. Florian saknades igår för att han hade muskelproblem. Lär inte vara så allvarliga heller för den delen för ev heter det att han kan spela ikväll. Och även om han inte kan det så skit samma, han är inte utlånad eller såld i alla fall. :D


måndag 27 augusti 2012

Fotbollsveckan inledd

Fint väder idag. Åkte direkt från jobbet och tittade på U23:s träning. Alla unga proffs var också med där UTOM Florian Trinks. Jag tänkte, äh han tränar väl med proffsen (då han ju spelat bra i helgen) och orkade inte ens gå de få metrarna till deras plats och titta (dessutom var U23:ornas träning rolig och intressant). Sen när jag kom hem läser jag att på en presskonferens idag för att presentera vårt nyaste inköp så har Allofs sagt att det kan komma att bli rörelse på transfersmarknaden från Werders sida men inga fler köp utan isåfall sälj/lån. Och genast hoppas jag vekligen att Flo tränade med proffsen! Han är nämligen en av kandidaterna för ett lån och i värsta fall försäljning (men han har kontrakt till nästa år). Han är just nu inte bra nog för Bundesliga men på tok för bra för att för länge hänga i 4 Ligan med U23.

Lenni och Flo som små söta 17-åringar för ett par år sedan när de vann U17 EM.
Lär väl märka det imorgon, är han inte med i matchen mot St Pauli är min nästa favorit borta från Werder.....wääääähhhh. Fast för hans skull vore ju ett lån till en klubb i 2 Ligan rätt bra. Och jag skulle också tycka det om man visste att de kom tillbaks efter lånet. Men oftast är det inte så utan de stannar eller går till en annan klubb.

Förresten var Lenni (som tyvärr är skadad) och tittade på U23 i lördags när de spelade i Hamburg. Inte så konstigt, han bor ju där och bästisen (Flo) spelade ju. Bra då att han både gjorde mål och spelade fram till ett :).

söndag 26 augusti 2012

Africa Cup

Det regnade bort för oss. Hela dagen har varit så njaaa ska det sätta igång att regna eller ej? Lite blåsigt, lite grått. Därför väntade vi in i det sista men det såg trots allt lovande ut så vi cyklade iväg. Parkerade våra cyklar och gick mot området. Då bäääääm öppnade sig himmelen och det öste ner (även om det var betydligt mindre än igår på Autobahn...). Vi försökte vänta ut regnet genom att ställa oss under ett träd men rätt snabbt var vi blöta genom våra regnjackor. Och eftersom Benni redan är lite förkyld enade vi oss snabbt om att nääää såååååå viktig är inte Africa Cup för oss.

Benni skämtade och sa, lagom till vi är hemma kommer solen. Nu blev det inte riktigt så men när vi var förbi sjukhusområdet och hade så 50 m hem så slutade det regna...jaja nu ser jag istället Hannover - Schalke på TV och lägger mig på soffan. Veckan som kommer är ju fullbokad med Werderfotboll och det är något mer viktigt....:)

Ja, just det jobbat har jag gjort innan också. Nu är det tre mornar kvar sen ett kvällspass sen hoppas jag på min långhelg!

lördag 25 augusti 2012

Hannover

Idag var vi i Hannover. Hade sol och runt 20 grader (de hade varnat för regn i Niedersachsen men vi klarade oss). På vägen hem däremot! Det regnade så flera bilar - och vi med - stannade på vägkanten på Autobahn för man såg bara några få meter framför sig. Det var en rejäl skur! Som tur var gick den fort över och när vi närmade oss Bremen var det uppehåll igen.

Först åkte vi till Mareike och lämade av lite saker som vi hade med oss och babblade lite innan vi åkte till Beekestadion och såg matchen Hannover 96 II - FC Oberneuland 5-1. Tyvärr gjorde Kevin inget mål men om jag såg rätt i alla fall två målpass.

Efter matchen letade vi på en Real och handlade med oss lite mat. Sen tillbaka till Mareike där vi lagade maten och åt. Sen begav vi oss rätt snabbt hemåt. Marieke hade en massa att göra då hon på torsdagskvällen kommit hem från semester och sen jobbat, och jobbar igen i morgon eftersom Hannover spelar hemma mot Schalke. Jag ska ju också jobba imorgon så vi var alla nöjda med ett kortbesök. Hon kommer ju nästa helg hit för då spelar Werder hemma mot Hamburg och jag hoppas jag har ledigt både fredag-lördag och söndag. Vi bör få vårt schema måndag eller tisdag hoppas jag. Men så mycket som jag har jobbat så måste de nästan ge mig den helgen ledigt.

Hannovers matchtröjor är ligans snyggaste! Måste ha!!
Mareike har ju varit i Malmö på en kortsemester och vi fick lite svenska varor. Messmör, smågodis och kexchoklad. Mums. Mamma och Pappa: Nästa packet kan gärna innehålla OSTBÅGAR. Mareike hittade inga. Men jag kan förstå varför. Hon letade efter ostbananer. Jag skulle liksom beskriva vad ostbågar var och sa det är godis, ost i formen som en banan ungefär. :) Även om jag numera knappt aldrig äter godis kan jag över ostbågar, svenskt smågodis och violtabletter göra ett eller två undantag...:D


Werder II har också spelat idag, borta mot Victoria Hamburg och vann med 2-1, mål av Florian Trinks och Dennis Wegner. Dessutom spelade Flo fram till Dennis mål. Hoppas han kan få lite framgångskjuts av det. De spelar ju igen på tisdag, hemma, mot St Pauli (också från Hamburg).


fredag 24 augusti 2012

Förlust men hopp om mer

Tyvärr, tyvärr förlust med 2-1. Men de spelade bra, offrade sig och visade att de vill annat. Då kan man förlora med ett mål mot dubbla titelvinnaren. Men som vanligt är det onödigt. Man hade 1-1 och 15 min kvar. Ungefär 5 min efter kvitteringsmålet gör åter försvaret en dundermiss (en ännu större hade de givit Dortmund vid 1-0 målet) och så stod det snabbt 2-1. Om vi kunde lägga av med det skulle det ju vara så mycket bättre.

Jag anser vi skulle behöva försvarare men jag vet inte, vi har idag precis köpt oss ytterligare en forward. Vad vi nu ska med alla till. Om de inte planerar skicka tillbaka Niclas till U23 då förstås. Då förstår jag det bättre men han är alldeles för bra för att spela i Liga 4! Eller så räknar de med att flera ska bli skadade, är ju också ett signum från Werder.....

Nästa lördag är det derby mot ärkerivalen Hamburger SV. Hemmaplan, publiken i ryggen och derbystämning. De måste bara vinna!

Nästa veckas fotbollsschema

Säsongen är här för fullt! *Grins*

Måndag: Avslutsträning U23
Tisdag: U23 - St Pauli
Onsdag: U19 - Hannover 96, Bundesliga
Torsdag: Jag jobbar kväll. Ingen fotboll alls!!!! *eeeeek*
Fredag: Proffsens avslutsträning och senare på kvällen U23 vänskapsmatch
Lördag: Werder - Hamburg
Söndag: U19 - Nürnberg, DFB-pokal

Alla fotos

Här hittar ni alla U23 foton: --> U23

Är så glad Benni fick syn på de igår. Vi var iof på avslutningsträningen idag men ärligt sagt, avslutningsträningar är rätt trista...först är det alltid Grisen och sen spelar de lite tvåmål...

Jag skulle egentligen jobba till 15.00 pga ett besök från MDK (som är de som klassar in våra boende i rätt vårdklass) men det blev ändrat så jag kunde sluta 14.00 som vanligt. Hann därför hem och snabbt duscha och slänga in tvätt i en maskin innan Benni hämtade upp mig. Super, för på så sätt hoppas jag mina jobbkläder är torra till på söndagmorgon.

Pestig dag på jobbet, alla ville nått från mig samtidigt och jag var lätt irriterad, kan ju också bero på det var min nionde dag i rad....då är jag glad att jag emellanåt har sådana eftermiddagar som igår. Jämnar ut det hela lite och utan sådana skulle jag inte stå ut!

Ikväll drar Bundesliga igång och firar 50 år. Benni kommer öven och vi ser matchen Dortmund - Bremen här hos mig. Imorgon åker vi båda till Hannover och hälsar på Mareike och tittar på Kevin :).

torsdag 23 augusti 2012

Riktig härlig eftermiddag

En del påstår han blivit fet! Kan inte hålla med! 
Flo T släpar plastfigurer
Jobbade först och det är pest när man jobbat kväll och sen ska jobba dag. Blääää. Direkt från jobbet till Stadionområdet (som förresten officiellt heter Pauliner Marsch)  och se avslutsträningen med proffsen. Mötte upp Benni där. Sen efter den skulle vi till Eislabor och äta glass. Som tur är såg Benni (det är på långt håll och man ser bara fötterna) att några sprang omkring på den planen U23 (och U19, U17) tränar. Han trodde det kanske var U19 men jag kollade på klockan och sa, det är för tidigt, det kanske är U23 trots allt? Enligt werder.de skulle de nämligen bara träna klockan 10.00 idag. Men med U23 vet man aldrig. Har ju liksom varit fel förr....så vi cyklade dit och kollade. Och som sagt, tur var det för det var U23. För dagen även med de 6 proffsen i rätt ålder som just nu inte platsar i truppen till Bundesliga (18 spelare får man bara ta med sig). De sex, Flo, Flo, Tom, Cimo, Richi och Jojo (Felix fick rycka in på proffsens avslutsträning men kommer spela med U23 i helgen) spelade fotbollstennis medan de andra tränade som vanligt. Med ett par dagar är ju också Basti, som tränar med dom för att hålla sig i form. Först övade de passningar med en liten fotboll, sen spelade de fotboll som vanligt men med en rugbyboll innan de fortsätta med en rund boll.

Flo N gör som Flo T :)
Var en rolig träning att titta på och jag fick en hel del bra och roliga kort. Ska ladda upp dom så även de som inte har mig på Facebook kan se dom så fort jag hinner (troligen inte förrän söndag eller början på nästa vecka tyvärr om jag inte hittar lite tid imorgon).

Något försenade (1,5 timme sisådär) fick vi sen vår glass. Jag har åter lyckas glömma min mobil på jobbet och idag orkade jag inte cykla tillbaka eller hade lust att ta bilen bara för det. Så på vägen hem innan glassätandet kollade vi på Rossmann och Rewe om de möjligen sålde väckarklockor (gjorde de inte). För utan mobil har jag ingen väckarklocka. Till slut lånade Benni ut sin då han inte behöver den imorgon.



Vad gör Flo N på taket? Letar fotbollar i ett tätt buskage nedanför.
Imorgon blir det åter direkt efter jobbet U23:s träning, jag kommer dock imorgon ta bilen då jag måste handla efter det och måste bort till Hansa Carée (är för långt för att cykla om man ska släpa flera kassar hem). Sent på kvällen, 20.30 är det ääääääntligen dags för Bundesliga att dra igång. Inte för att vi har haft så värst mycket fotbollsbrist, ser just nu tex Europa Leauge kval mellan Wroclaw - Hannover. Men Bundesliga är ändå Bundesliga liksom. Lördag åker jag och Benni till Hannover och kombinerar hälsa på Mareike med att se Hannovers U23:or (med Kevin) spela mot Oberneuland (som ju är en stadsdel i Bremen). Och på söndag finalen i Africa Cup. 

onsdag 22 augusti 2012

Min "lediga" dag

Först vaknade jag vid sjutiden men tänkte nääää det dröjer till nästa sovmorgon. Men redan halv nio var jag för pigg och klev ur sängen.

Basti!
Sen valde jag att inte se träningen klockan 10.00 utan städa klart och sen göra ärenden på stan. Vilket ju visade sig vara ett dumt val. Fick ett SMS av Benni att U23 också tränade och att Basti tydligen tränar med dem för att hålla sig i form (han har tyvärr ännu inte hittat någon ny klubb). Benni hade dock snällt nog tagit ett par kort.

Imorgon tränar U23 också 10.00 och jag jobbar så jag hoppas han är med på avslutningsträningen på fredag. Annars blir jag sur!

Skulle ju vara ledig då men visste sen länge att jag måste hoppa in 17-20.30. Har precis kommit hem och ska ta en dusch, varva ner lite på soffan framför TV:n och sen hoppa i säng. Två dagpass och sen är jag ledig redan igen på lördag och jobbar sen extra på söndag dagpass.

Imorgon blir det i alla fall att titta på proffsens avslutsträning klockan 14, jag jobbar iof till det men ungefär 14.15 bör jag kunna vara där. Sen måste jag verkligen tvätta. Mina jobbpolotröjor går fort åt när det är så varmt. Då måste man byta varje dag, annars kan man om man har tur i alla fall använda de två dagar.

tisdag 21 augusti 2012

5 v utan bröd, pasta eller nudlar...nästan i alla fall

Tänkte i brist på annat att göra (paus i städandet, det är vaaaaarmt att städa i 25 grader..) berätta hur det går.

Jag började ju med denna "diet" för att jag alltid var så trött. Fast det är sommar och ljust ute kunde jag jobba och sen lägga mig och sova mellan 15-19 eller i värsta fall 20.00 och sen gå och lägga mig och utan problem sova mellan 23-05. Jag kom dessutom knappt ur sängen på morgonen, bara min otroliga pliktkänsla som inte fick mig att ligga kvar. Var jag ledig sov jag utan problem till 12 eller 13-tiden fast jag hade klockan på 09.00 (vilket alltså är 4 timmar sovmorgon från en jobbdag!).

Som trevlig bieffekt kom ju ett viktras på 3,4 kg redan första veckan! Nu 5 veckor senare har jag tappat 6,3 kg och det utan att banta. För som sagt det är en bieffekt. Gladast är jag faktiskt trots allt över att jag inte är så trött längre. Jag kommer hyfsat lätt ur sängen på morgonen, jag snoozar fortfarande 10-15 min men förr var det 30-45 min och sen fick jag stressa iväg utan frukost med bilen för att komma i tid till jobbet. Nu äter jag frukost och cyklar i lugn och ro iväg.

Jag sover aldrig på eftermiddagen och går och lägger mig oftast runt 22-23 tiden.

Jag vill också nämna att jag inte varit fanatisk. Jag har tex när det var Africa Cup ätit en kycklingrätt med ris. När Mareike var hemma 1 dag innan hon drog vidare och ville bjuda på lasange åt jag en helt normal portion lasange. Jag glömde en dag ta med mig mat till jobbet och åt en fralla då det är vad som blev kvar från frukosten där. Jag har på Platz11 ätit en portion pommes för jag var så hungrig och annat finns inte där att köpa och jag äter till och från glass också.

Men till 95% håller jag mig till grönsaker, frukt (vilket också egenligen är "förbjudet" men jag vill äta frukt, alltså äter jag frukt!), ägg, kvark, kyckling, skinka eller kalkon. Ost ska man också låta bli men fårost (i salladen) och färskost i skivor (inrullade i skinka) äter jag trots det. Och jag dricker Pepsi Max trots det konstliga sötningsmedlet!

Ska man ändra sitt matintag (och då även sin livsstil) så mycket och också för framtiden måste man göra det så man känner att man klarar av det. Och helt utan frukt och ost och en glass till och från samt att äta "normalt" med mina vänner eller stilla min hunger på fotboll kan jag inte fixa det. Och utan min Pepsi går det verkligen inte!!!!!! Men som sagt, det går ju rätt bra ändå tycker jag! :D

Om min "diet" har ett namn vet jag inte. Faktiskt tror jag inte på dieter. Jag tror på en ändrad livsstil. Jag läste mycket näringslära och märkte då att beskrivningen på mig i stort stämde in på de som inte "tål" socker och snabba kolhydrater. Nu verkar det inte var jätteilla för mig då jag utan problem kan äta fruktsocker utan att hamna i tröttkoma. Det är inte LCHF, alltså low carb, high fett då jag inte använder grädde, smör osv i min matlagning. Snarare low an quick carb om det nu finns något som heter så....hahaha.

Ändring, ändring och ändring

Plasma blev ändrat. Var ju inte megahett här idag men på plasmacentret stod luften still då (åter) deras luftkonditionering inte funkat. Så de kunde inte ha så många åt gången där inne vilket innebar väntetiden var minst 2 timmar. Näää, sa jag, jag kommer en annan dag.

Sen skulle i alla fall Jana anmäla sig. Det skulle vara 1,5 timmar väntetid men de kunde ju i alla fall göra en venkontroll direkt sa de. Tur var väl det (så vi inte först väntat) för hon blev inte godkänd som lämnare då hennes vener är för svåra att sticka i. Jag vet det kan förekomma men har aldrig känt någon som fått nej. Så det blev att lägga dessa planer på is.

Sen blev det ingen U21 fotboll idag. Turneringen börjar nu. Hittade ingen som vilje följa med och då tappade jag lusten lite för en sån lång tripp bara för en träningsturnering. Hade det varit i Bremen hade jag knatat dit själv utan problem men är lite trist när man måste åka lite längre själv. Kollar Gladbach i Champions Leauge kval mot Kiew istället :). Så helt utan fotboll blir ju inte kvällen.

Och så har jag varit lite duktig istället. Brännt två nya CD:s att ha i bilen inför Hannoverresan på lördag, fixat med alla U23 foton och städat.

U23 bilder

Felix Kroos
Clemens Schoppenhauer


Tom Trybull

Boll

Florian Nagel

Flo N igen

Det var varmt, bäst svalka magen!

Stilstudie. Vet inte vem det är, testspelare!

Jojo provar skott!

Viktiga herrar!

Florian Hartherz

Tom och Flo H

Och igen. De är bästa kompisar.

Tom provar frispark, de andra ser kritiskt på

Jaaaag, Florian Trinks....

kan skjuta frisparkar utan skor!

Bollar

Flo testar handboll

Vår nästa supertalent Cimo Röcker

här med

Opsss Jerôme, vilken miss.....

Flo Nagel undehåller publiken innan match

Richi flyger

och flyyyyger

en av få matchbilder, vi var upptagna med att fota annat...

Vanligt stilleben på Platz11. Matchtröja, Vilsa och banan.

Också vanligt motiv, just Nagels matchtröja är ofta fotad hängande ungefär så här

Phuuu vi vann!

Flo och Tom


Flo T var på mycket bra humör

Intruktioner från tränaren

Letar boll i skogen

Tricks med Trinks ;)

måndag 20 augusti 2012

Kom på en sak!

Imorgon (om jag hinner) kommer en del bilder från U23:s träningar och match från förra veckan. Jag har inte fotat så mycket men Benni lånade en av mina kameror och har fått ett par riktigt bra bilder. Fick dom på USB-stick och har kollat igenom dom lite snabbt men inte hunnit beskära dom.

Fast ett oredigerat smakprov kan ni ju få!

Flo, Tom och Flo, det finns tre Florian i U23...måste varit ett populärt namn i Tyskland runt 1992-1993 ;)

Dags att gå och lägga sig kanske

Igår la jag mig tjugo i nio.....fast jag var lika trött (eller pigg) klockan 5 imorse i alla fall. Så idag tänkte jag, äh va fan och började kolla på gamla favoritlåtar på youtube. Ingen bra ide....hahaha. Sen började jag slösurfa på Bukefalos, ett bra sätt att inte tappa bort den skrivna svenskan i alla fall och hänga med lite i hästvärlden fast jag inte längre har häst. Det räcker ju med att den talade svenskan börjar försvinna, jag tappar ord lite väl ofta för min egen smak faktiskt! I alla fall hittade jag på så sätt en ny rolig blogg att följa, Prinsessan Dana. Kan rekomendera den fast jag inte är hundmänniska. Och Mullehästens blogg måste ni också läsa! -->båda finns i min länklista bloggar jag följer :)

Imorgon börjar jag först halv sju! Yay, sovmorgon till 05.30 alltså! Och så jobbar jag bara till 13.30. Om de inte är superhett ska jag lämna plasma innan U21-matchen. Ska hur som helst dit och hjälpa Jana att anmäla sig.

Fast nu väntar sängen och det är äntligen lite lite kallare 23 grader!

Klockan 05.00 i Bremen, 29 Grader varmt.

Hemskt. Bara hemskt. Kan inte säga mer. Duschen och glass är det enda som hjälper. Pust och stön. Blev jätteglad när det på morgonen började spöregna. Johooo i 5 min sen var det lika hett igen efteråt...

Planerar fotbollsveckan så här ser den ut:


Idag: DFB-pokal även idag på TV, bla Bayern München
Tisdag : U21 på Blixturnering i Ottersberg
Onsdag: Jobbar kväll ev Werderträning kl 10.00 men troligen uträttar jag lite ärenden på stan istället. Beror på hur varmt det är. Är det runt 30 grader pallar jag inte gå runt på stan.
Torsdag: U23:s träning alternativt Proffsens avslutsträning
Fredag: U23:s träning och sen på kvällen TV Dortmund - Bremen
Lördag: Hannover 96 U23 - Oberneuland i Hannover
Söndag: Finalen i Africa Cup i Bremen.

söndag 19 augusti 2012

Näääääää

Werder gör Hamburg, Hoffenheim. Greuter Fürth mfl Bundesligalag sällskap och försvinner ur DFB-pokalen i första rundan.

Det var ett spännande och jämt spel, jämnare än vad resultatet låter höra (4-2). Vårt försvar som vanligt som    blinda hönor (passar ju nu när vi har en hönsfarm som trikotsponsor...hahahaha). Sokratis lär ju inte bli Man of the Match om vi säger så. Ett mål var helt hans fel, i 2 andra var han också medskyldig och sen flög han i förlängningen ut med rött kort.

Det stod alltså 2-2 efter fulltid, Werder hade då två gånger varit i ledningen men rätt snabbt efter sina mål fått ett i baken. Sen flög Sokratis ut och vi blev bara 10 kvar. Då föll två mål till och till slut var Preussen Münster en värdig vinnare.

Werder får åka hem och åter skämmas att man förlorar mot ett div 3 lag. Och så kan man ju ta och intensivträna försvaret lite. Mittfältet och våra forwards är bra. Mycket bra till och med. Men inte ens dom kan ju göra under när våra backar allt som oftast är på semester.....dessutom är Miele ännu lite för osäker som målvakt, vilket innebär han behöver lite mer hjälp han med. Men nu vet man ju var det felar och man har en dryg vecka på sig innan Bundesliga drar igång på fredag. Då spelar Werder mot regerande tyska mästarna Dortmund.

Själv ska jag nu försöka svalka av mig. Nu har solen kommit till baksidan på huset och ligger på fönstret. Det är vaaaaarmt. Fast ännu varmare och jävligare har ju de det som åkte till Münster. Först ett par timmar på ståplats i 40 grader. Sen en förlust och nu en lång svettig och dyster (om de inte hinkat öl i massor då pga hettan, då är de kanske fulla nog att inte bry sig så mycket) tågresa hem...

Det drar igång!

Första tävlingsmatchen på 109 dagar!

Man har mätt i skuggan även i Münster. 33 grader. Man har inte mätt i solen men man uppskattar det till 44 grader. Jag är glad jag jobbade och inte kunde vara på plats. Jag ligger i soffan, det är visserligen 24 grader här inne men solen steker inte.

Werder spelar dessutom i bortastället som är.....tadaaa: SVART!!

Nu har jag inte tid längre, återkommer med resultatet om 2 timmar.

35-40 grader!

Det spelas ju DFB-pokal för fulla muggar (Werders match startar om 30 min) och i flera stadions har man mätt upp 38 grader i skuggan! Tydligen har ingen vågat mäta i solen.....

Det är varmt! Väldigt varmt! Direkt från jobbet och in i duschen sen kunde man känna sig lite mer som en människa igen.

Så nu kommer lite rapporter.

Fredag: Werders U23 spelade på kvällen och det var varmt då med men uthärdligt. Bra var just vädret och att vi vann (med 2-0). Men det var då allt. De spelade så dåligt, att vi kunde vinna berodde bara på att motståndarna var ännu dåligare....felpass, x mal missade målchanser vid princip öppet mål osv osv.

Lördag: Jobb och sen direkt till Weserstadion. Jag duschade på jobbet, det var så varmt under dagen att det var helt nödvändigt för att kyla ner sig! Som tur är låg Ostkurve i skuggan, annars hade man nog inte stått ut! Werder spelade ju inte utan det var FC Oberneuland Bremen - Borussia Dortmund. Dortmund vann till slut med 3-0 men Oberneuland gav bra motstånd. Spenderade sen kvällen hos Mareike och Benni. Vi lagade lasange och åt sallad till. Blev gott! Kollade sen på lite eftersändningar av lördagens DFB-pokalsmatcher. Roligast, 4 Liga laget Berlin AK07 slog Bundesligalaget Hoffenheim med 4-0. I mål i Hoffenheim står numera Werders ex målvakt Tim Wiese. Han har gjort en del "onödiga" uttalanden om hur det är att stå i mål i Werder, att allt satsas offensivt och att även försvaret är så offensiva och målvakten inte får hjälp och sånt har han i efterskott uttalat sig om i tidningar. Extra kul då att han får 4 mål i baken. Så mycket bättre var visst inte försvaret i Hoffenheim heller......;)


lördag 18 augusti 2012

Tropisk natt och ett kortis inlägg

Har precis kommit hem och förutom några få minuter när jag var på toa och sen gav Mareike ett par kylklabbar har jag inte varit hemma sen 05.30 imorse. Och nu måste jag i säng eftersom jag jobbar igen imorgon. När jag klev ut genom dörren hos Mareike och Benni slog värmen emot mig på samma sätt som när man är i något land kring Medelhavet. Vi har med andra ord en tropisk natt inatt. 

Jag lovar skriva mer imorgon och berätta om U23-matchen (som vi vann med 2-0) och Dortmunds match idag. Men just nu säger jag god natt!

fredag 17 augusti 2012

Fredag

Varmt, varmt, varmt och varmare ska det bli. Fotboll ikväll om ca 45 min hämtar Benni upp mig och sen cyklar vi till Platz11. Har kommit ihåg att lägga fram en keps i alla fall. Förra gången fick man stå och kisa mot solen nästan hela matchen. Iog spelar de en halvtimme senare idag och det var två veckor sedan vilket innebär solen försvinner tidigare nu men ändå.

Imorgon DFB-pokal, Dortmundsspelarbuss åkte förbi mig när jag cyklade hem. De är verkligen här tidigt, redan vid 14-tiden. De spelar ju först imorgon 15.30. Normalt kommer de ju alltid kvällen före inte redan tidig eftermiddag. Marieke kommer också hem från Hannover och går med, sen på söndag åker hon till Malmö för 5 dagars semester där.

7 days to go...

torsdag 16 augusti 2012

Ösregn sen sol och varmt

Vaknade av regnet tidigt i morse. Jag sover vanligen rätt tungt så då kan ni ju gissa hur det regnade. Konstaterade häääääärligt jag har en bil här, ställde fram klockan 15 minuter och åkte skönt i Niclas till arbetet. Annars har jag varit riktigt duktigt och cyklat nästan varje dag. Bara två dagar när jag ville handla på Real har jag tagit bilen. Det är lite för bökigt och svårt att balansera mer än två kassar på cykeln i 5 km. Det regnade hela förmiddagen men sen kom solen och det blev varmt så vårt träningstittande var inte i farozonen.

Proffsen gjorde inget roligt och det var packat med folk. Så jag och Benni gick till träningsplatsen bredvid och tittade på U23 istället (förstärkt med de unga proffsen Flo H, Flo T, Tom och Johannes). Var mycket roligare, Flo T var på ett mycket bra humör och babblade en massa goja. Sen hade de lite halvseriös straffträning som avslutning och fler bollar hamnade i skogsdungen bakom målet än i mål, då tyckte målvakten till slut, hörni killar spela lite fotboll.....

Imorgon U23 match. Blir nice!

Och till mina trogna bloggläsare mamma och pappa kan jag lugnande meddela att idag har jag och min näsa inte blodat ner något alls ;).

8 dagar till nästa lediga dag....

onsdag 15 augusti 2012

Högsommar!

Japp vi har fortfarande högsommar här. Det tog ett tag men sen kom den. Och värre ska det ju bli i veckan som kommer....

Jag ska packa bok, ipod, nått att dricka och äta och sen bege mig ut. Måste först göra en del ärenden på stan, köpa näsdukar bland annat efter ytterligare två utbrott av näsblod här på förmiddagen. Därför har jag också bestämt mig för att inte lämna plasma idag. Är nog bäst så.

Ikväll blir det fotboll på TV:n. Tyskland - Argentinien i vänskapsspel. Duger. Imorgon kollar jag på Werders träning efter jobbet och på fredag ser jag U23 spela. På lördag funderar jag på att gå i Weserstadion och se Oberneuland - Dortmund i DFB-pokalen. Bestämmer jag mig dock för spontant. Och på söndag är det Werders tur att borta möta Preussen Münster. Kallar jag bra vecka! Speciellt eftersom i måndags var vi på träningen också och igår var det vänskapsspel i Danmark. Har alltså lyckas fylla hela veckan med fotboll :)

tisdag 14 augusti 2012

Varmt ska det bli och hälsobekymmer

Alltså i helgen ska det bli 30 grader. I början på nästa veckan mellan 30 och 37!!! grader. Kul att jag har ledigt imorgon och sen går på en niodagarsvända. Skitkul. Verkligen.

För övrigt är det nästan 30 grader idag med.

Har precis följt Werders testspel i Danmark på liveticker. Vinst med 2-1. Mål från Bargfrede och till min förtjusning Trinks! Yay, Flo! Trots det lär han återfinnas i U23-trupp på fredag. När alla är tillbaka från landslagsuppdrag är möjligen bänken en plats för honom i Weserstadion. Tyvärr. För han var en av Tysklands supertalanger som 17-åring (tillsammans med bla Mario Götze och Lennart Thy). Han har en teknik att dreggla över men det låser sig liksom på slutet för honom. Man får hoppas det släpper så inte han också (som Lenni) försvinner från Werder.

Imorgon som sagt ledig och det enda jag måste göra är lämna plasma. Handla också men det är ju inte så jobbigt då jag tänkte göra det på Netto här bredvid.

Sen har blodet flödat idag igen...*suck* först imorse näsblod igen. Så typiskt. Har liksom inte tid med det på morgonen när jag ska cykla till jobbet! Sen plötsligt på jobbet och då var det rejält. Precis när vi hade besök av en av våra husläkare. Fick tipset att man ska kyla nacken när man har näsblod av henne. Så jag gick runt med en kylpadd i nacken ;). Fattar inte varför det plötsligt kommer. Normalt kan det tyda på högt blodtryck. Jag får det mätt varje vecka på plasmacentret och ligger ALLTID mellan 100-110/70. Alltså lågt. Jag kan ibland också få det om jag jobbat mycket och inte vilat tillräckligt men så är ju inte fallt nu, har tvärtom haft en hel del lediga dagar. Fast de är det ju slut på nu, kanske var en föraning eller så......

Sen måste jag verkligen seriöst ta tag i det där med tandläkare....synd bara att det dels är jävligt obehagligt dels är dyrt som fan. Kan man gå dit och säga, laga bara 1 hål av 5 (som jag minst har....har tyvärr inte varit hos en tandläkare på ett par år...) de andra ställer liksom inte till några bekymmer än så länge...