torsdag 4 september 2008

Chi boll

Eftersom jag hade (har) grym träningsvärk efter mina nya gymövningar jag fick i tisdags så gick jag idag på Chi boll istället för Body Pump. Lite lättare, lite flummigare men nog sjutton släppte lite stelhet och nog blev jag rörligare allt! Kanske inte direkt någon träning så nu när jag vet hur det funkar så kommer jag nästa gång att köra ett träningspass före och använda Chi bollen som avslappning/stretching.

Bollarna har olika färger och olika dofter. Jag valde en lila idag.


Röd ChiBoll
Rött strålar av energi, vitalitet, värme, öppet hjärta och passion. Rött hjälper oss att finna rätt väg i livet. Bollen doftar kanel som ger lättnad vid trötthet såväl fysiskt som psykiskt. Rött stimulerar cirkulation och matsmältning och värmer känslorna och kreativiteten. Undvik under graviditet.

Orange ChiBoll
Orange är också en färg fylld av energi, lekfullhet och spontanitet. En färg som hjälper oss att uppskatta oss själva, överkomma oro och skuldkänslor. Bollen doftar apelsin som lättar upp spänning och frustration, sätter igång stagnerad energi, hjälper oss att uttrycka oss fysiskt och med glädje.

Gul ChiBoll

Gult är en färg som inspirerar, uttrycker viljestyrka, självuppskattning, självdisciplin och mod. Gult fångar vårt fokus. Bollen doftar citrongräs som stöttar koncentration, fräschar upp och balanserar upprörda känslor.

Grön ChiBoll
Grönt är en färg som öppnar hjärtat och skapar en känsla av välvilja, tacksamhet, samarbetsvilja, överflöd och hälsa. Bollen doftar geranium som balanserar, när, skapar trygghet och lugn. Fantasi, glädje och sinnena stimuleras.

Blå ChiBoll
Blått är en färg som stöttar vid trötthet, stress, brist på motivation och när allt känns för mycket. Blått renar kropp och sinne och bygger upp mod och viljestyrka. Bollen doftar enbär som tvättar bort rädsla, dålig självkänsla. Stimulerar vid meditation och inre reflektion. Undvik under graviditet.

Lila ChiBoll
Lila är en färg som associeras till insikt, intuition, perception. Färgen skänker frid, inspiration och hopp.Bollen doftar lavendel som lugnar och stabiliserar känslor, stöttar vid rädsla för förändring. Hjälper oss att kunna släppa taget om tankar och saker som vi inte längre behöver.

Chi Ball är en lättsam, allsidig rörlighetsträning där alla sinnen är med. Med aromabehandlad boll i handen sträcker och stimulerar vi kroppens energibanor ”där alla sinnen är med”.

Passet innehåller moment som främjar styrka, balans och rörlighet. Varje lektion avslutas med djupavslappning.

• Syftet med träningen är välmående och att verka för vitalitet och god hälsa.
• Träningen är främst inspirerad av traditionell kinesisk medicin (TCM) och läran om de fem elementen.
• Starka influenser i chi ball är bland annat Tai Ji/qi gong, Feldenkrais, yoga, Pilates.
• Lektionerna varierar med årstiderna och erbjuder möjligheter för eleven att utforska rörlighet, balans, kroppsmedvetenhet och andning från olika perspektiv.
• Chi ball är en träningsform från Australien där vi kombinerar rörelser med aroma- och färgterapi. Under lektionen använder vi färgade aromabollar för att stimulera kroppens energibanor, känslor och alla sinnen.
• Varje lektion avslutas med avslappning, självmassage