söndag 28 september 2008

Hemresa, lägenhetstitt, bilreparation

Vicky ringde mig strax efter 10.00 och undrade var jag var. Eller hon hörde inte mig men jag hörde henne. Hade noll mottagning på mitt rum. Så jag SMS:ade att jag var på väg. Ca 10 min senare mötte jag upp henne på hennes hotell så käkade vi frukost innan vi packade det sista och åkte mot Innsbruck.

GPS:en visade en annan väg som gjorde vi slapp bergspasset strax utanför Oberstdorf. Att den inte visade oss den vägen dig! Vi sparade 30 min och över 4 mil på det. Var dock en liten kö i ett annat pass men den gick över på ca 10 min så det var överkomligt.

Strax innan Innsbruck lossnade min plastgrej under bilen igen. Så in på en rastplats och peta upp den. Sen hann vi inte långt så lossande den igen. Samma sak en gång till. Sen satt den halvdant ett tag innan den lossnade åter en gång. Stannade och satte dit den åter och nu var vi inne i Innsbruck så den satt resten av vägen hem för vi körde sakta. Men vi måste åka förbi en verkstad och be dem skruva fast den igen eller ta bort den. Vi kan ju inte stanna flera gånger nästa vecka när vi ska åka ändå till Klingenthal och Liberec liksom....

Väl i Innsbruck så plockade vi in alla saker, sen var det dags att åka och titta på en lägenhet. Och jodå plastgrejen hann lossna en gång till på väg dit, sträckan är väl 500 meter eller så... Väl där så var det ingen som svarade i telefon eller på porttelefon. Så lite putta åkte vi hem igen och utan att det lossnade något. Nästan precis när vi klivit in genom dörren ringer hon som skulle visa lägenheten. Det hade blivit en missuppfattning så vi gick dit igen. Och nu gick vi och sparade på bilen. Lägenheten var jättefin och helt perfekt! Nytt kök som de håller på att sätta in. Inglasad balkong, sovrum och ett vardagsrum. Dessutom en bra hyra som gör Vicky kan ha den själv sen! Den hoppas vi verkligen att vi får! Ska få besked imorgon om det.

Imorgon har vi fullt upp. Vicky ska skriva tenta kl 10.00. Jag måste registera mig i Österrike. Bilen måste vi få fixad. Kl 14.00 ska vi lämna Plasma och så kanske vi får lägenheten också, om inte måste vi försöka få titta på lite fler sådana också. Träna ska vi också göra. Packa upp och påbörja nästa packning med för redan på onsdag åker vi igen.

Inga kommentarer: