söndag 29 mars 2009

Foooootbooooooll

Jag såg en Drömmatch igår. Själva tyckte de att de gjorde ett pliktspel. Ja okej, de hade kunnat göra dubbelt så många mål. Men alla dessa klacksparkar, passningar som gick som en klick smör genom det Lichtensteinska försvaret. Det var bara poesi. Tycker dock så synd om Mario som inte lyckades göra ett mål trots massor av chanser. Det liksom bara knyter sig för honom i landslaget.

Målen gjordes av Ballack, Jansen, Schweinsteiger och Podolski.
Matchens bäste spelare var Marcell Jansen som i Hamburg gjorts om till mittfältare (och börjat ösa in mål!) från vänsterback. Att han i sista sekunden lämnade Bayern var nog det bästa han gjort i sin karriär. Han har inte bara blivit en målspruta, det har också tagit honom tillbaka till landslaget och när han nu efter ett långt uppehåll fick starta en match så gjorde han det super helt enkelt.

Imorgon flyger de till Wales inför den matchen på onsdag. René Adler stannar hemma. Hans armbågsskada har blivit bättre men inte bra nog.

Sen såg jag faktiskt också Portugal - Sverige senare på kvällen. Jag menar, Deco är ändå Deco. Nu kom han visserligen inte in förrän i 60:e minuten men som han satte fart på mittfältet. Men Sverige spelade bra, och Lagerbäck måste ha slagit i huvudet eller nått, för han gav flera nya chansen och de gjorde inte bort sig, så han kanske kan fortsätta så?

1 kommentar:

Åsa sa...

Haha, ja det var en oväntad startelva Sverige ställde upp med. Hade inte hört den på förhand utan fick en smärre chock under nationalsången. Först Kim som sällan brukar få starta, sen en Elm och sist men inte minst Adam som hade svårt att ta en ordinarie plats i blåvitt i höstas och nu startade mot PORTUGAL... I anfallet var det sig dock likt... Marcus fick fem minuter *sur*

Såg Schweiz oxå naturligtvis, tur att matcherna inte krockade.