söndag 15 mars 2009

Jag hade inte så jäkla fel trots allt!

Igår när Gregor Schlierenzauer hoppade 224 meter i Vikersund och föll i landningen (han föll även efter sitt första hopp som var på moderata 213 meter) så tyckte en del jag hade fel när jag tyckte att dels får man väl själv ta lite ansvar och inte bara braka på om man vet att man har landningsproblem och juryn inte har sänkt farten efter att Harri Olli hoppade 219 meter och enkelt gjorde en kontrollerad och bra telemarkslandning.

Idag så kommer det fram att Schlieri inte alls fått medhåll i sin kritik utan tvärtom han har kritiserats över sitt sätt att agera. Varken andra hoppare, tränare eller andra runt om i cirkuen har hållt med honom. Man kan nämligen utan problem hoppa 220 meter i Vikersund och de flesta (ja alla utom de gnälliga Ösisarna) tycker att juryn gjorde helt rätt!

Skönt veta jag inte alls var ute och cyklade eller resonerade fel.

Och ni som försvarar Gregor vad han än gör, ni ska veta han HATAR sina fans, han HATAR media och han är dum nog gå omkring och tala om det dessutom. Han ska bara veta att utan sina fans och utan media så skulle han knappast ha sina miljonsponsoravtal..... och så jäkla känd är han inte heller så han borde inte besvära sig för mycket (det är i några få länder i mellaneuropa liksom).

Jag kan gå ut här på stan och fråga runt och jag skulle få hålla på ett tag innan jag hittade någon som vet vem Gregor Schlierenzauer är (och då är det här en backhopparstad). Men frågade jag istället om de vet vem Fernando Torres, Lionel Messi eller Ronaldinho är så tar det inte långt stund innan jag hittar någon som vet. Inte heller om jag frågade om Adrus Veerpalu, Bode Miller eller Michael Greis skulle jag behöva fråga runt speciellt länge innan jag hittade någon som placerade dom i rätt sportgren.

3 kommentarer:

Vicky M sa...

jag haller saklart inte med, och alla försöker bara ta pluspoang med att halla med FIS och domarna.Tycker det ar modigt av 3S att satta sig emot de
:)

Tasja sa...

Modigt eller dumt?

Tror knappast de andra får pluspoäng.

Men just i denna frågan kommer vi aldrig bli överens. Jag är bara nöjd att jag inte var ensam om min kritik och min ståndpunkt.

Anonym sa...

Måste kännas bra att ha rätt ;) Men jag förstår fortfarande inte varför man ska göra något halvdant. Blir ju jättekul att titta på sporten om alla medvetet börjar hoppa dåligt för att dom har än det ena än det andra problemet. Friskt vågat - hälften vunnet.

Han må hata fans och media hur mycket han vill (gör han det så förstår jag honom helt och fullt), att han är en sjuhelsikes backhoppare är det svårt att komma ifrån.