torsdag 1 januari 2009

Här kommer den!

ÅRSKRÖNIKA 2008

Januari

Jag förverkligade en dröm och var på Backhopparveckan! Det var superkul, underbart på alla sätt även om vädret gjorde allt för att krångla till det tävlingsmässigt så bla annat alla knock-out rundor som är så speciellt just för den turnén inte kunde användas.

Jag sålde min gamla lägenhet efter att haft den till salu hela hösten utan spekulanter dök det upp 2 som absolut skulle ha den och det blev budgivning och jag fick en massa pengar!

Junior VM flyttades hit och dit och jag hade ett tag en massa flygbiljetter och jag loosade en massa pengar på det. Zakopane var helt underbart och jättekonstigt. Jag höll på att hamna i tidningen (skvallerpressen) för något jag inte gjort (jag råkade vara närvarande i rummet det var allt) men det ordnade upp sig. Jag fick i alla fall äntligen träffa Havu och var ute och gick i snöstorm med honom i 45 min. ;)

Februari

Blixten slog ner i Zakopane :D och jag fick en österrikare som favorit också. Fatta en österrikare! Under kan ske…. Vi hade skitkul med norrmännen, vi snackar Coc nu där killarna fortfarande är normala och inte dumma i huvudet…..

Jag blev jättesjuk efter två veckor i Polen och hostade svårt i flera veckor innan jag till slut lyckades övertala en läkare på akuten (så långt gick det!) att få hostmedicin med lite drag i, vilket iof inte skedde förrän i mars men påbörjades ju i februari.
Två polska horor (kan inte kalla dom annat) fick mig att stänga bloggen, facebook osv ett bra tag. Jävla idioter! Om man inte kan stå för vad man gör, ska man helt enkelt inte göra det! Det fattade inte dom kan jag säga.

Vi var på VM i skidflygning där det var väldigt krångel med ackrediteringarna både före och under tävling. Jag var TV-reporter där ett tag…Sen efter mycket om och men blev JVM av och vi var där med. Zakopane igen! Vi bodde på samma hotell som en del lag och jaaa det hände en del i de där korridorerna kan man säga. En helt vansinnig tävling och resa.

Mars

Jag flyttade in i min nya lägenhet som är supermysig, ligger toppen och inte kostar en förmögenhet! Najs. Jag fick äntligen hostmedicin och blev frisk från hostan! Planica blev en smärre katastrof pga en viss Martin Cikl. Jag var sekunder från att bara dra därifrån när två Änglar som jag vid den tidpunkten inte umgicks med alls, hade typ hejat på dem det var allt, såg hur dåligt jag mådde och hur ledsen jag var, letade via krångliga omväger upp mitt mobilnummer och skickar världens gulligaste SMS till mig. Jag inte bara stannade, jag gick tom ut den kvällen och hade rätt kul (så kul jag kunde ha i alla fall med tanke på omständigheterna). Tyvärr dog en stor del av mitt backhopparhjärta samtidigt. Jag grät i presscentret, jag grät hela dagen och jag grät på natten, jag ringde Malino och grät. Varför han ansåg han måste hoppa på mig har jag ingen aning om. Jag låg och sov när han kom till vårt boende med sitt sällskap. Jag vaknade av dem, gick upp på toa, sa hej och gick och la mig igen. För det skulle jag tydligen skändas å det grövsta. Kanske var orsaken att jag inte brydde mig om honom? Att jag inte satt och tittade på honom med tindrande ögon? Fan vet! Ont gjorde det i alla fall. Janne Ahonen avslutade sin karriär och Lacky gav mig hoppet åter om backhoppare.

April

Blev bjuden till Stams avslutningsbal och bestämde mig för att åka! Min första bal då jag aldrig gick på min egen. Jisses vad kul vi hade. Helt galet roligt. En första idé poppade upp om att plugga tyska i Innsbruck över vintern. Vicky finns ju där och jag skulle kunna bo med henne! Jag har i flera år velat bättra på min tyska men inte gjort slag i saken. Nu hade jag ju boende fixat och jag fick en massa extra pengar när jag sålde lägenheten så jag skulle med hjälp av CSN ha råd att plugga i 6 månader också. Min bil började leva ett eget liv. Den hissade upp och ner rutorna lite som den ville.

Maj

Jag började lägga ut krokar att jag ville låna ut mina två hästar i 1 år från aug/sept att min lägenhet ska hyras ut i andra hand och jag började bearbeta mina föräldrar att ta hand om mina katter ett halvår igen (de hade dom ju hösten 2007 när jag försökte sälja min gamla lägenhet för grannarna tålde inte jag hade 2 innekatter….). Finland tog VM-brons i hockey. Det blev klart med hästarna och sen så blev det inte så klart trots allt pga missuppfattning. Jag släppte bomben på jobbet att jag ville vara studieledig i vinter.

Juni

FOTBOLLS EM! TYSKLAND, Holland, Galax fodervärd blev klar men hästen var ju halt vid besiktningen men en behandling sen var det klart. Lägenheten hyrdes ut och även Actions fodervärd blev klar. Havu bröt benet under träning. Hoppade så långt att pjäxan sprack och bröt lårbenet. Hejdå till säsongen 2008/2009. :(

Juli

Galax friskförklarades och kördes till sin fodervärd Ida i Upplands Väsby. Jag började på gymmet MåBättre efter att ha hela våren själv gått och goggat uppe på Lugnet och runt Tisken. Men gruppträning på gym är ju så mycket roligare och med 1 häst mindre att betala för hade jag nu råd. Var på SGP i Hinterzarten och det var både kul och inte kul. Tävlingarna är kul men jag har tappat lusten för partyt på kvällarna. Inte blev det bättre av att jag missade mitt flyg pga svenska backhoppare som absolut skulle skjutsas i sista minuten, traktorkaravan och SAS går inte att snabbinchecka. 24 timmar på flygplatsen och 2300 kr fattigare blev jag.
Augusti

OS! Vilken lycka för en sportfåne. Fotbolls EM i juni, Tour de France i juli och OS i augusti. Sommaren är räddad! Var och hälsade på Galax som mådde super! Passade även på att träffa gamla kompisar i Uppsala. Werder inledde årets Bundesliga med att varva supermatcher med bottennapp (och så har det fortsatt hela säsongen). Action kördes till Maria i Hudiksvall. Var till Zakopane igen på SGP. Som vanligt inställda och flyttade tävlingar där. Så är det alltid. Marcell Jansen bytte från Bayern München till Hamburg mitt i säsongen! Fast det var nog smart av honom. Bättre få spela i Hamburg än att nöta bänk i Bayern.

September

Bilen inledde med att kosta en massa pengar i reparationer. Och inte nog med det, mina inte alls så gamla vinterdäck lyckades gå sönder på ett sätt som egentligen inte ska gå. Nya däck och 10000 kr på ett bräde. Jag fick börja stryka tävlingar att vara närvarande på i vinter….
Jobbade mitt sista pass på jobbet på ett bra tag. Vi åker till Innsbruck.

Oktober

Var på backhoppning i Klingenthal och Liberec. Okej i K-thal men arrangörskaos i Liberec. Rätt nöjd när vi var åter i Innsbruck igen, efter en punktering på vägen hem och däckbyte på autobahn. Skolan började. Bilen fortsatte sin bana att göra mig fattig. Bromsarna helt slut. Över 7000 kr i reparationspengar. CSN meddelade att de inte godkände mina studier och gav mig bara pengar för halvtidsstudier. Där rök fler tävlingar. Jag hoppades nu på att i alla fall kunna närvara på backveckan, resten hade jag strukit. Jag jobbade några dagar på Binis och jobbet var helt okej, arbetsgivaren en smärre katastrof. Vi hade en lägenhet så Vicky sa upp sitt rum. Sen fanns inte lägenheten så vi fick lov att bo på Binis (och blev tvungna jobba lite mer och det var fortfarande en katastrof men men). Jag lyckades hitta ett rum i typ studentkorridor som lät så bra. Vi åkte på Österrikiska Mästerskapen 20 mil sisådär och såg 10 hopp (de flyttade fram tävlingen visst). 29:e oktober flyttade jag in i rummet.

November

Rummet var inte så bra…eller jo men inte grannarna. En vill låna pengar hela tiden och fattar inte att nej är nej. Den andra låter som en elefanthjord. Vicky bodde där tillfälligt i ca 3 veckor och så långt var det väl halft okej. Men när hon flyttade blev det rena katastrofen. Jag sitter och gömmer mig på rummet, smyger ut på toa för att inte möta pengamannen (som ändå står och smyger på en så ibland lyckas jag inte slippa). Bilen gick sönder igen! *Suckostön*. Grammatiken börjar ge mig problem. Jag ligger högt över klassen i hör och läsförståelse men långt under i grammatiken. Folk verkar inte fatta att säger jag nej så är det NEJ. Måste man bli otrevlig innan folk hajjar?? Jag började fundera på att skippa backveckan och flyga hem på jullovet. Jag står inte ut här längre! Och det beror på grannarna. En snabb genomräkning visade också att jag inte har råd åka på backveckan hur som helst så det fick bli Sverige på lovet. Werder Bremen försvann ur Champions Leauge.

December

Vicky flyttade. Jag fick jobba på jullovet! Till slut tröttnade jag på pengalånaren och sa surt på min ”bästa” tyska att jag har pengar men dom ska jag ha själv. Sen dess har han inte frågat om pengar i alla fall….. Julia, min ena katt, blev sjuk. Struma. Vi provar att medicinera. Hon är 18 år men prognosen är god. Werder Bremen blev klara för UEFA-cupen. Jag vägrade gå ut och följa med på fest till folk jag inte känner och Vicky blev sur för det tror jag men jag har totalt tröttnatknäppa killar. Jag orkar inte ta mer skit! Kom på att jag när vi ska hem (om det sen blir med Vicky eller min bror) så ska vi åka via Bremen och jag ska se deras match 1 feb mot Arminia Bielefeld. Jag behöver något KUL att se fram emot! Biljetter köptes på e-bay svindyrt men det unnar jag mig! Att jag sen får leva på småören i januari det är det värt! Jag flög hem och jobbade. Skitkul vara tillbaka på jobbet och framförallt att få träffa alla underbara arbetskamrater! För sådana har jag massor av! Det är snö i Falun och livet tog många skutt uppåt igen! Jag slutade skriva för Sourze. Om jag ska på backhoppning igen kommer jag åka som vanlig åskådare. Så som jag gör när jag åker på fotboll och hockey. Inte involvera mig alls. Och det är en stor sten som fallit från mina axlar i och med detta beslut.

2009
Vill jag:

Åka på någon mer match i Bremen
Lära mig åka längdskidor
Göra om i min lägenhet
Se Ishotellet i Jukkasjärvi
Se en match live i Luleå
Åka Hurtigruten
Inskaffa Wii Sports och Wii Fit

Allt kommer jag inte göra så klart, har varken tid eller råd med det. Men har jag gjort 3 saker kommer jag vara nöjd.

Inga kommentarer: