söndag 2 augusti 2009

Budget och räkenskaper

Nu är det dags att skämmas. Jag har börjat spara alla kvitton och när månaden är slut sätter jag mig och summerar i olika poster. Började 15 juli så jag har bara halva den månaden då. Helt klart köper jag way to much godis och glass. Kolla dessa poster:

Mat: 819,50
Godis, glass, kakor osv: 967,50

En HALV månad och nästan 1000 spänn!! Om jag istället skulle spara dessa pengar så skulle jag på ett år ha minst 20 000 kr!! Tänk vad jag skulle kunna göra med det..... lyxkryssning, långsemester i Bremen....osv osv. Och då har jag inte ens köpt MYCKET godis under denna period utan kanske en glass var tredje dag, en godispåse 2-3 ggr i veckan högst. Jag höll på att svimma!!! Ska bli intressant summera augusti. Kan ju säga jag ska dra ner rejält på godisposten hoppas jag!!

Men jädra bra wake up call!!

Kan ju säga att matposten är rätt låg beror på att jag dels äter BAS två gånger per dag (köpt för 750 kr) dels att jag haft mycket i frysen och inte köpt mer än grönsaker, mjölk, juice dvs sånt som man måste köpa emellanåt då det inte har så lång hållbarhet.

2 kommentarer:

Vicky M sa...

SHIT! det var MYCKET pengar!

ja, kvitton är en bra wake-up call. min mamma vill att jag ska hålla sådan koll, men jag vägrar. tror inte jag vill veta hur mycket cash jag spenderar....
fast borde kanske göra fr.om. augusti nu...hmm...

Tasja sa...

Ja prova! Jag menar det är ju betydligt roligare (och nyttigare *haha*) att åka tex på en kryssning i Karibien istället för att gloffa i sig godis!

Ska skaffa en burk och putta i 1500 kr i månaden varje månad jag inte köper godis. Så får vi se vart jag kan åka nästa sommar. Beroende på hur mycket som finns i den!