lördag 8 augusti 2009

Hinterzarten - backhoppning

Kvalet till den individuella tävlingen gick ju egentligen igår men det var helt galet på jobbet så jag kunde inte se det på ett vettig sätt, har istället nyss sett reprisen. Det går utför för backhoppningen. Dels så är inte ens de bästa där, man verkar inte längre alls satsa på Sommar Grand Prixen. I år med nya krångligare regler, som iof sägs ska göra allt mer rättvist, men som gör att vanliga Svenssons inte alls hänger med i sporten. Nu är det inte ens den som hoppar längst och snyggast som vinner utan nu beror det också på hur vinden var när en hoppare hoppade. Jag är tveksam till det. Man får inte krångla till så det blir helt obegripligt vem och varför någon vunnit.

Sverige har inga deltagare alls på plats.

Sen var det otroligt lite folk där. 1 500 åskådare! I Hiza!! Där för bara 2 år sedan folk stod i från klockan 06.00 på morgonen för att kunna få hyfsade platser. Det brukar iof vara mindre folk på kvaltävlingarna men bara 1 500!! Jag är chockad. Ska bli intressant se hur många som är där idag. Igår gick ändå tävlingen på en fredagkväll, det var superbra väder och allt.

Havu kvalade inte till individuella tävlingen, på sin första tävling efter skadan kom han 45:a, han ska dock hoppa i lagtävlingen som går ikväll 18.00. Hoppas på lugnare på jobbet idag. Annars!! Grrr jag ska först se fotboll och sen backhoppning tack!

1 kommentar:

Vicky M sa...

typ alla de stora backhopparna är sjukt mycket emot de nya reglerna. det dör med att man kan ändra balk är ok, men det dör med vinden är alla typ emot. Och ur publikåsyn är det värdelöst.. som t.ex. kvalet Luki hade bästa stilpoäng och längta hopp på 103m, Denis vann med 100,5 meter och sämre stilpoäng. i bara längd i normalbacken hade det gjort att lucki fått 5 poäng mer i avstånd, men så fick han minus för vinden och denis plus. och därmed blev han bara 4:a med längsta hoppet och bästa stilen. helt jävla sickt.

Det är jue liksom så i alla sporter att omständigheterna ger den ena böttre förutsättningar och den andre sämre, det tycker jag är lite det fina med sport ibland (oki, inte omm det blir nackdel för 3S elelr AUT, då blir jag jue lite grinig..hehe..)