fredag 26 december 2008

Detta hade jag missat helt!!!

Tur jag hade lite tråkigt på jobbet och tid att slösurfa!

Kolla! Jag har liksom Eurosport 2!! Får klara mig med livestreamsändningar denna halva säsong som är kvar och från nästa säsong är det säkrat. Oj vad glad jag blev!!


Eurosportgruppen har slutit ett avtal med DFL Sports Enterprises GmbH om sändningar av Bundesliga från 2009 till och med 2012. Den tyska högstaligan kommer att sändas i 22 länder i Norden och Östeuropa inklusive Sverige, Danmark, Norge, Finland och Island.

Eurosport har exklusiva rättigheter i dessa länder som spänner över säsongerna 2009/2010, 2010/2011 och 2011/2012. Avtalet omfattar även exklusiva rättigheter för 2. Bundesliga, den tyska andraligan, samt rättigheter för nya medier med livestreaming och Video on Demand-tjänster via internet.

Med detta kommer en ny lokal version av Eurosport 2 att lanseras. Upp till 4 matcher direktsänds från varje ligaomgång och ett en timme långt veckomagasin ingår även i satsningen. För den nordiska marknaden finns även möjlighet till sändningar från ytterligare matcher under säsongen.

- Vi är mycket glada över att ha säkrat en stark fotbollsliga till Eurosport 2. Vi är övertygade om att Bundesliga är en rättighet som inte nått sin fulla potential i Sverige och ser stora möjligheter att utveckla den ytterligare. Detta öppnar dessutom upp nya vägar för Eurosport 2 med mer lokalt innehåll. Kanalen har ett starkt utbud redan idag men Bundesliga är precis den rättighet som kan ta den ut till en större publik, säger Amanda Evans, VD för Eurosport i Norden.

Bundesliga är en av bästa och största ligorna i Europa och har det högsta målsnittet per match (2,8). De stora stjärnorna i serien är internationella namn som Franck Ribéry (Frankrike), Luca Toni (Italien), Diego (Brasilien) samt tyska landslagsstjärnor som Miroslav Klose, Bastian Schweinsteiger och Philipp Lamm.

Säsongen 2008/2009 återfinns fyra svenska spelare i Bundesliga: Marcus Rosenberg (Werder Bremen), Mattias Concha (Bochum), Per Nilsson (TSG Hoffenheim) och Sharbel Touma (Borussia Mönchengladbach).

Inga kommentarer: